6 vitaminer og mineraler, som dit hår elsker

Sundt og glansfuldt hår

De fleste kvinder drømmer om sundt og glansfuldt hår. Her kan du se, hvilke vitaminer og mineraler, som dit hår er særligt glad for.

5 vitaminer og mineraler, som dit hår elsker

Hvis du gerne vil have langt og glansfuldt hår, er der en masse du selv kan gøre. Herunder kan du se, hvilke vitaminer og mineraler som er særligt vigtige for sund hårvækst. Blot du husker, at vitaminer og mineraler ikke gør jobbet alene. Barske hårprodukter og voldsom hårbørstning er en daglig udfordring for dit hår. Derfor anbefaler vi nænsomme hårprodukter og en hårbørste , der ikke rykker dit hår i stykker. Her får du tips til vitaminer og mineraler, der hjælper håret på vej.

Kollagen

En stor del af dit hårstrå består af kollagen. Derfor er det vigtigt, at der er nok kollagen tilgængeligt i din krop for at bygge sunde, stærke og kraftige hårstrå. Kollagen er også afgørende for dannelsen af nye hårsække. Så hører du til dem, der gerne vil have stærkere, sundere og kraftigere hår, så anbefaler vi at tage et tilskud af kollagen. Du kan se den kollagenpulver, som vi har været med til at udvikle her PS! Kollagen er også et genialt tilskud for hud, bindevæv, negle, knogler, mv.

C-vitamin

De fleste af os kender mest C-vitamin for at booste vores immunforsvar. Men faktisk hjælper c-vitamin også kroppen med at producere kollagen, som er en afgørende protein for sundt hår, hud og negle. C-vitamin er ligeledes et kraftigt antioxidant, der jo bekæmper frie radikaler i kroppen. Frie radikaler kan også skade dit hår og gøre det svagt. beskadige håret, gøre det svagt og sart. ​ Hvis du gerne vil have et boost af c-vitamin er friskpresset juice med fx citrusfrugter, broccoli, persille og grønkål godt. Og husk også fx hyben, der er smækfyldte med c-vitamin. Du kan sagtens bruge dem i smoothies.

B-vitaminer

Der findes otte b-vitaminer (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12) og de er alle vigtige for sund cellevækst. B-vitaminer påvirker både vores energi, stofskifte, nerver, muskler og i særdeleshed også vores hår, hud og negle. Og B12 er særlig vigtig for håret. Mange får for lidt af en eller flere af de otte b-vitaminer, derfor kan det være en god ide at tage et b-vitamin tilskud. B-vitamin er et vandopløseligt vitamin, og dermed udskilles den via urinen i stedet for at ophobes i kroppen. Særligt B7, som også kaldes biotin, er vigtig hvis du ønsker længere og sundere hår. Biotin findes i fx avocado, æg, laks og jordnøddesmør. De fødevarer, der typisk indeholder b-vitamin er fuldkornsprodukter, kød, mejeriprodukter, bælgfrugter, æg, kylling og fisk. Ligeledes er niacin (B3) et meget omtalt vitamin for tiden pga dens anti-ageing egenskaber. Niacin fremmer sund hårvækst, og får du for lidt niacin, er der større risiko for, at dit hår blive mat, livløst og knækker let. Fødevarer der indeholder niacin er kalkun, kyllingebryst, tun, champignon og avocado.

E-vitamin

E-vitamin er et antioxidant, som reparer og opbygger hud- og hårceller. Derfor er E-vitamin vigtig for en sund hårvækst. Du finder blandt andet E-vitamin i mandler, frø, avocado og broccoli. E-vitamin kan også bruges udenpå huden og stimulerer blodcirkulationen og iltningen i hårsækkene, som så vil hjælpe til et sundere hår, der lettere bliver langt.

Magnesium

Mange får alt for lidt magnesium og de fleste vil have god nytte af et tilskud . Magnesium er et super-mineral, der er involveret i mere end 300 vigtige processer i kroppen. Derfor er det vigtigt at vi får tilstrækkeligt. Men det gør de færreste og det er en udfordring for kroppen, da magnesium nærmest er et ’vidunder’-mineral, der også understøtter et normalt sundt nervesystem og muskelfunktion, virker beroligende og giver god søvn, medvirker til at vedligeholde sundhedstilstanden i knogler og tænder, er vigtig for hudens evne til at reparere sig selv, I den vestlige verden lever vi generelt en livsstil, der røver kroppen for magnesium. Kaffe, sukker, alkohol og stress er blandt synderne, der røver magnesium – og andre mineraler – fra kroppen. Mange forskere mener, at en stor del af befolkningen lider af magnesiummangel, som følge af ensidig kost og magnesiumfattig kunstgødning af jorden. Bladgrønt, mørk chokolade, avocado, nødder, bælgfrugter, kerner, frø, bananer og fede fisk er gode kilder til magnesium. Se hvilke magnesium-tilskud , vi anbefaler her

Zink

Zink er vigtigt for at vi kan producere keratin, som er det altafgørende for et sundt hår. Får du ikke zink nok, bliver dit hår tørt og glansløst. Zink er også et af de mineraler, som mange får for lidt af. Zink findes i græskarkerner, kikærter, spinat, kød, fisk og skaldyr, hvorfra vi lettest optager det. Men du kan også få det fra mælkeprodukter, frø og fuldkorn.