Beskyt din hud mod kulden

Nærende olier til huden

Her kan du møde nogle af de olier, der er særligt gode for din hud og som beskytter den mod kulde og blæst.

Alle olierne er essentielle ingredienser i hudplejeprodukterne fra RAR Natur. Det er bl.a. derfor, de er sluppet gennem nøglehullet ind i vores webshop.

Olier din hud elsker 

Det er vigtigt at beskytte huden mod kulde og blæst. Herunder giver Holistisk Hudterapeut  Tanja Eskildsen sit bud på olier, der nærer din hud og beskytter den mod kulde og blæst.

Kakaosmør

Kakaosmør er blødgørende, nærende, beskyttende, anti-inflammatorisk og antioxidantrig smør udvundet af kakaobønner. Kakaosmør smelter på en varm hud til en fed og beskyttende konsistens, der bedst passer til den normale og tørre hud, som har brug for ekstra beskyttelse mod udtørring. Det høje indhold af polyfenoler og E-vitamin gør kakaosmør til en god ingrediens i produkter til vis hud og stresset hud for at beskytte huden mod angreb fra frie radikaler og mindske kollagennedbrydning. Kakaosmør indeholder oliesyre, stearinsyre, palmitinsyre, linolsyre, polyfenoler, (catechin, epicatechin, quercetin), theobromin, koffein, E-vitamin, phytosteroler og squalene.

Abrikoskerneolie

Abrikoskerne olie er en blødgørende, fugtgivende, anti-inflammatorisk og hudfornyende olie som trænger forholdsvist hurtigt ind i huden. Olien virker regenererende og fornyende på tør, ru og skadet hud, samt styrker hudens beskyttende fedtlag og modvirker derfor dehydrering. Den koldpressede version indeholder bl.a. phytosteroler, som hjælper med at forbedre og reparere hudbarrieren, og har desuden antiinflammatorisk effekt. Abrikoskerneolie passer bedst til den tørre, ru, sensitive og kløende hud. Olien kan evt. være en erstatning for mandelolie til dem der har nøddeallergi. Olien indeholder oliesyre, linolsyre, palmitinsyre, E-vitamin og phytosteroler (beta-sisterol, campesterol, stigmasterol).

Jojobaolie

Jojobaolien skiller sig meget ud fra andre vegetabilske olier ved strukturmæssigt at minde om hudens eget sebum. Jojoba olie er egentlig en flydende voks og ikke en olie. Jojoba olie har en særlig evne til at trænge dybt ned i huden og forhindre dehydrering af huden. Olien er med til at give huden et fugtmættet “plump” look. Olien ligger en fin film over huden uden at tilstoppe porerne og er faktisk med til at regulere sebum i en fedtet hud. Jojobaolie øger gennemtrængeligheden af de stoffer der blandes i den, da den trænger hurtigt og dybt ned i huden. Olien er en genial make-up fjerner, da den hjælper med at opløse sebum og tilstoppede porer. Jojoba virker beroligende, blødgørende, beskyttende, sebumregulerende og hudfornyende. Den indeholder: gadoleinsyre, erucasyre, oliesyre og nervonsyre.

Æteriske olier

Æterisk olie af frankinsence og myrra virker hudfornyende, hudhelende og bakteriehæmmende.

MSM

MSM er en organisk svovlforbindelse og dets kemiske navn dækker over den helt harmløse svovlforbindelse MethylSulfonylMethan. Metylsulfonylmetan er vigtig for hudens spændstighed samt bindevæv, hår og negle. MSM findes i planter og træer, som optager det fra jorden, men MSM findes også naturlig i den menneskelige krop. MSM modvirker aldersændringer i huden og fremmer heling af huden, f.eks. modvirkes grimme ar og strækmærker, modvirker akne og bumser, inflammation i huden (som eksem og psoriasis), strammer bindevævet og huden op og gør vævet fastere. MSM arbejder sammen med c-vitamin i nydannelsen af væv. Du finder MSM her