Derfor skal du forkæle dig selv med juice

Hvad sker der, når vi drikker juice?

Der er et hav af gode grunde til at drikke grønne juicer. Her får du nogle af dem.

Derfor skal du forkæle dig selv med juice

Når du drikker juice, kan du indtage langt flere grøntsager og frugter end du vil kunne spise dig igennem. Det er en slags ’intravenøs optankning’ af vitaminer, mineraler og enzymer, som går direkte i blodbanen. Det forklarer i den grad, hvor effektiv juicing er. Når vi juicer vores grøntsager og frugter, får vi et stort indtag af vitaminer, mineraler og enzymer.

I stedet for at skulle passere igennem hele fordøjelseskanalen, hvor de skal spaltes og omdannes, for til sidst at ende i blodbanen, ja, så ryger de direkte i blodbanen. Det øger derfor tilgængeligheden af næringsstofferne - dette kalder vi bio-tilgængelighed. Det samme kan man tale om, når vi fokuserer på kosttilskud. Jo større en bio-tilgængelighed, des større er indholdet af vores essentielle næringsstoffer, hvilket øger kvaliteten af produktet. For at du kan få den fulde forståelse for hele fordøjelsen, og hvorfor det er så vigtigt, at tilføre store mængder af grønt, må du først kende til fordøjelsens funktioner.

Fordøjelsen

Mange tror, at vores fordøjelse kun foregår i maven og tarmsystemet. Men du vil nu lære, at hele fordøjelsen allerede starter, når vi står og laver maden - hvad end det er kogning, dampning eller juicing. Vi dufter til maden og stimulerer lugtesansen. Når vi smager på maden aktiveres smagssansen. Når sanserne aktiveres, stimuleres vores enzymproduktion. Enzymerne er vigtige for at kunne fordøje maden. Allerede i munden, når vi tygger maden eller drikker den, tilsættes enzymer, som skal nedbryde maden og sortere proteiner, kulhydrater og fedt. Den samme produktion fortsætter gennem hele fordøjelsessystemet, blot med forskellige enzymer, med hver deres funktion. I maven fordøjes vores mad, og specielt her, har vi brug for en optimal sammensætning af vores mavesyre. Den må hverken være for høj eller for lav.

Konsekvenserne her af er store, og kan i den grad give store gener. Problemet er også, at fordøjes det ikke rigtigt, udnytter vi ikke de vitaminer og mineraler som vi indtager. Derfor er det essentielt, at hele vores fordøjelsessystem fungerer. Enzymproduktionen, leveren, galden, mavesækken og hele det komplekse tarmsystem.

Start dagen med et energiboost

Start hver dag med en lækker friskpresset juice. Når du starter dagen med en lækker grøntsagsjuice, tilfører du kroppen masser af lækker næringsrig energi, så du er klar til resten af dagen. Juicing er en fantastisk måde at sikre et stabilt blodsukker fra morgenstunden. Juice er nemlig spækket med mikronutrienter. Når du starter dagen på en sund måde, får du mange af de samme positive funktioner som ved kaffe, dog uden de mange problemer, som kaffe også medfører. Man har faktisk lavet målinger og undersøgelser, som viser et boost i energiniveauet allerede 20 min. efter indtaget af juice.

Du kan se, hvilke juicemaskiner vi anbefaler her

Fordelene ved at juice

Vi lever i en verden fyldt med muligheder for at indtage massevis af vitaminer og mineraler, og vi kan blive helt overvældet af mulighederne og udvalget. Først og fremmest bør vi se på kvaliteten af ingredienserne. Vi opfordrer til at vælge biodynamisk eller økologisk, for at sikre den rene mad - fri for kemikalier og pesticider.

Juicing er en fantastisk måde at tilføre store mængder vitaminer, mineraler, antioxidanter og flavonoider. Alt sammen styrker kroppen og kan hjælpe den på mange måder - til at regenerere:

> Immunstyrkende - beta-caroten, C- og E-vitamin
> Styrker den kognitive funktion - antioxidanterne er de vigtigste
> Tilfører energi - B2- og B6-vitamin samt magnesium og kobber
> Styrk huden - med C-vitamin som danner kollagen
> Styrk dit hjerte-kar-system - med calcium og B-vitaminerne
> Styrk leveren - med B-vitamin, antioxidanter, fibre , glutathion, svovl og bitterurter
> Inflammationshæmmende - klorofyl, urter, antioxidanter, fedtsyrer, svovl og C-vitamin

Som du kan se, er der rigtig mange gode grunde til at drikke juice. Og vi håber, du bliver ligeså begejstret for de grønne lækkerier, som vi er.