Dybere og bedre søvn – her er løsningen!

Vil du have løsningen til dybere søvn og mere overskud i løbet af dagen? Måske vågner du tit om natten eller har svært ved at falde i søvn om aftenen?

Her er mine tre vigtigste råd til at undgå den negative effekt fra lysforurening, der giver dig forstyrret og overfladisk søvn.

Ja – der findes faktisk nogle simple tricks, du kan bruge til at få dybere søvn – og mere overskud i løbet af dagen. Det handler om at hjælpe kroppen på vej til at producere hormoner, der er vigtige for en god og dyb nattesøvn.

Flere af kroppens systemer er afhængige af en normal døgnrytme for at virke korrekt. Det betyder, at dagslys og mørke har en direkte effekt på søvn, afføringsmønstre, appetit, humør og dit generelle velbefindende.

Et par hormoner, du skal huske, er melatonin – vores søvnhormon og kortisol – der fremmer årvågenhed. Disse hormoner virker som antagonister til hinanden. Antagonist betyder, at de undertrykker hinanden og melatonin skal derfor gerne være højt i de timer, hvor kortisol er lavt og omvendt.

En af de faktorer, der forstyrrer vores melatonin-produktion og dermed vores søvnmønster, er eksponering af blåt lys fra gadelamper, telefoner, tablets og LED-lys i hjemmet. Fordi det blå lys minder om dagslys, bliver hjernen snydt til ikke at producere melatonin, som den plejer, når mørkeret falder på om aftenen.

Når melatonin-produktionen ikke er høj nok, stiger kortisol, hvilket giver os dårligere og mere overfladisk søvn, flere opvågninger, mindre overskud og risiko for at føle sig stresset og mindre afbalanceret i løbet af dagen.

Tre tips til en dybere og mere afslappende søvn:

1. Aktiver "Night Shift" funktionen (apple) eller download en app, der reducerer blåt lys på alle dine skærme. Hvis ikke hele dagen, så i hvert fald under døgnets mørke timer.

2. Start dagen med at gå udenfor og få 15 minutter sollys i øjnene. De første 15 minutters dagslys i dine øjne, vil gøre en stor forskel for din søvnkvalitet.

3. Undgå lysforurening ved at bruge en sovemaske, når du hviler, mediterer eller sover. Bor du et sted, hvor du får gennemtrængende lys fra gadelamper, er det især vigtigt, at du bruger mørklægningsgardiner eller en sovemaske til at lukke alt blåt lys ude om aftenen.

Børn, hvis hjerner udvikler sig, bør ikke sove med natlys, men gerne med sovemaske eller mørklægningsgardiner. Dermed får de de bedste forudsætninger for en god nattesøvn, hvor hjernen er mest aktiv ift. at skabe nye forbindelser og regenerere.

Jeg sover selv med mask hver nat og er overbevist om, at det er en af ​​grundene til, at jeg sover rigtig godt og dybt hver nat. Derfor har sovemaskerne også fået en naturlig plads på vores hylder hos Green Goddess. Hvis du tænker, ​​at en sovemaske kan hjælpe dig med at få en dybere og mere afslappende søvn, er du velkommen til at tage et kig på vores sovemasker fra Doozie. Silken føles behageligt mod huden og giver også en bedre søvn i totalt mørke. Masken lukkes nemt med velcro og passer dermed til alle aldre og køn, da den er justerbar i størrelsen. Den fås i Antracit, Dusty Rose og Pearl Grey.