Gør det let at leve sundt

Lev sundt med lethed

Fire enkle guidelines, der med garanti gør det lettere for dig at skabe sunde vaner.

Gør det let at leve sundt

Gør det så let som muligt for dig selv at følge disse enkle sunde vaner. Husk, at det ligger dybt i menneskets psyke at springe over, hvor gærdet er laves!

1. Ingen junkfood i huset!

Tøm dine køkkenskabe for alt det, som ikke er en del af dit nye liv. Fyld i stedet op med nye lækre og sunde fødevarer. Gør det sunde valg lettere at træffe end det usunde.

2. Planlæg

Læg en plan for dine måltider og skriv indkøbslister. Saml opskrifter til morgenmad, frokost og aftensmad. Brug tid på at researche på nettet og grave opskrifter frem fra dine kogebøger. Hvad vil du spise? Print opskrifterne ud og læg dem i en mappe. Vælg retter, der er så nemme, som muligt.

3. Forberedelse

Forbered dig på, når sukkertrangen melder sig. Hav frossen frugt i fryseren, som du kan blende til raw-is. Forbered en portion af de farverige chokoladekugler eller en eller anden lækker n’ice cream og opbevar dem i fryseren. Udvælg de opskrifter her på siden, som frister dig mest – fx pizzaen, chili sin carne eller chokoladeisen (med protein) – og sørg for at have ingredienserne i dine skabe. Øv dig på at tilberede retterne, så det bliver nemt for dig.

4. Trailmix

Lav en blanding af nødder, kerner og tørret frugt, som gojibær, morbær eller rosiner til bilen, kontoret, tasken – hvor end den er handy, så du ikke fristes af junk fra kiosken. Og bliver chokoladetrangen uimodståelig, så vælg lødig chokolade.