Hormoner i balance

Sådan får du hormoner i balance

Bliv fri for hedeture, pms, træthed, yoyo-vægt, udbrændthed og fertilitetsproblemer - og sprængfyldt med energi!

Hormoner i balance

Af Caroline Fibæk, Naturopat IBM & Stine Fürst, speciallæge i gynekologi og obstetrik - forfatter til Hormonel Harmoni

Dette er fra forordet til bogen Hormonel Harmoni.

Dine hormoner og deres indbyrdes balance betyder utrolig meget for dit velbefindende og dit helbred. For ikke at nævne dit humør, din energi og din vægt.

Men alt for mange kvinder ved slet ikke, at deres humørsvingninger, smerter, vægtproblemer og så videre (listen er lang) bunder i hormonelle ubalancer. Eller at der faktisk er meget, du selv kan gøre for at slippe af med alle de ubehagelige symptomer, som kuk i hormonerne er årsag til. Desværre tror mange, at den slags bare er noget, man må leve med. Det vil vi gerne ændre på.

Hormoner er naturligt forekommende kemiske stoffer, der produceres forskellige steder i kroppen, og som gennem blodet regulerer kroppens forskellige funktioner. De er simpelthen kroppens biokemiske sprog, og de regulerer blandt mange andre ting din søvn, dit stofskifte, din vækst, dit humør og din frugtbarhed.

Cellerne i din krop kommunikerer nemlig ved hjælp af hormonerne. Men får de ikke de rette byggesten i form af vitaminer, mineraler, fedtstoffer og aminosyrer, så svigter deres indbyrdes kommunikation. Bruger du for meget af ét hormon, fx stresshormonet kortisol, efterlader det ikke nok byggesten og næring til andre hormoner. Dine celler kan også blive trætte af konstant at overproducere bestemte hormoner, og så opbygger de resistens over for dem. Denne “disharmoniske kommunikation” kan man blandt andet opleve som humørsvingninger, træthed, koncentrationsbesvær, søvnbesvær, hedeture og yoyo-vægt.

Men der er heldigvis rigtig meget, du selv kan gøre for at genoprette din hormonelle balance. Det er bare ikke almen viden i dag, og derfor har vi skrevet denne bog. Dine hormoner skal på kur. Og med kur mener vi ikke almindelig slankekur – vi vil give dig nøglen til at forstå en af de mest grundlæggende faktorer omkring dit eget velbefindende, både psykisk og fysisk – vi vil lære dig at drage omsorg for dine hormoner og deres balance.

Sådan bruger du bogen

Begynd med bogens første afsnit om hormonelle ubalancer og om, hvordan den moderne livsstil dræner vores hormonsystem. Det vil give dig en større forståelse for, hvordan krop og sind hænger sammen, og for hvordan dine hormoner spiller ind og påvirker din tilstand.

Når du har fået denne generelle viden, sender vi dig videre til en test, vi har udviklet. Du skal besvare de nøje udvalgte spørgsmål, og så vil testen give dig et kvalificeret bud på, om du døjer med hormonelle ubalancer, og hvilke slags du døjer med. Derefter kan du fokusere på de afsnit, der beskriver de hormonelle problemer, testen peger på. Her har vi samlet uvurderlige råd, og vi har beskrevet præcis den kur, der kan hjælpe dig med at rette op på netop dine problemer. Afslutningsvis finder du tjeklister og opskrifter til din nye hormonvenlige levevis.

Har du brug for at mærke mere energi? Eller har du brug for

• At få en mere effektiv forbrænding?
• At få lettere ved at holde vægten?
• At blive fri for stress og udbrændthed?
• At få et mere afbalanceret humør?
• At blive fri fx hedeture, PMS, PCO, manglende sexlyst, fertilitetsproblemer og smertefulde menstruationer?
• At dæmpe symptomerne ved endometriose?

Så er du kommet til det rette sted.

Læs videre, og lad os komme i gang! Du finder bogen her i vores shop