Collagen Chocolate er unik — alt du skal vide før du begynder

Er du nysgerrig på hvilke effekter, du kan forvente af vores Collagen Chocolate? Her får du svaret på hvorfor du skal spise den og alt det du skal vide før du begynder med marine kollagen.

I Green Goddess elsker vi vores kollagen. Vi synes, det er et genialt tilskud med så mange gode effekter på kroppen - så gode at vi har valgt at lancere vores egen unikke Collagen Chocolate med FOOD STATE B-vitaminer, C-vitamin og zink.

Læs med og bliv klogere på, hvad et tilskud af vores Collagen Chocolate kan gøre for din hud, slimhinder, brusk, hår, negle, knogler, bindevæv og dine hormoner.

1. Hvad hjælper kollagen mod?
Kollagen er en meget vigtig byggesten i kroppen. Efter vand består vi mest af kollagen. Allerede efter 25-års alderen falder kroppens egen produktion af kollagen og med alderen vil det blandt andet give flere rynker og fine linjer.

Et tilskud af Collagen Chocolate bidrager til at mindske synligheden af rynker og fine linjer samt til at øge hudens elasticitet.

I vores Collagen Chocolate får du udover kollagen også C-vitamin, zink og B-vitaminer, der bidrager til normal hud, hår, knogle, brusk, bindevæv, slimhinder og biotin, der har en særlig positiv effekt på slimhinderne. Nogle B-vitaminer bidrager også til en normal regulering af hormoner i kroppen.

2. Hvor hurtigt kan jeg forvente effekt?
De fleste oplever ret hurtigt effekt. Det er individuelt og afhængig af, hvilken effekt man gerne vil opnå. Som tommelfingerregel skal du forvente mellem 6 og 12 uger, men nogen kan også mærke effekt før de 6 uger.

3. Skal jeg tage vitaminer ved siden af kollagen?

Hvis du vælger at tage et tilskud af Green Goddess Collagen så får du allerede B-vitaminer, c-vitamin og zink.

I forhold til anbefalet daglig tilførsel, er du dækket 100% på C-vitamin. B-vitaminerne dækker 50% af anbefalet daglig tilførsel, men eftersom det er Food State vitaminer, vil vi ikke vurdere at du behøver tage mere B-vitamin med mindre du har særlige behov.

Zink er du dækket med 20%. Vi er dog ikke fortaler for store mængder zink igennem lang tid da det kan have en negativ effekt på kobber.

4. Hvor meget kollagen skal man tage om dagen?
Vi anbefaler 10 gram kollagen om dagen for at se god og hurtig effekt.5. Hvor meget svarer 10 gram til?
Når du modtager din kollagen, så mål op én gang, hvor meget 10 gram svarer til hjemme hos dig. Som tommelfingerregel svarer 10 gram ren kollagen til 1 spsk af Collagen Chocolate.

6. Hvor lang tid holder en bøtte?
Hvis du tager 10 gram om dagen, så holder en bøtte ca. en måned.

7. Hvad er jeres kollagen lavet af?
Vores kollagen er lavet på fisk og er udvundet af skindet fra fisk – skind som typisk ellers bliver smidt ud eller brugt til dyrefoder. Ofte er kollagen lavet på gris eller ko, men vores er udvundet af fiskeskind, som ofte ellers bliver kasseret.

8. Findes jeres Collagen Chocolate i neutral smag?

Ja, det gør den, men ikke med food state vitaminer. Du kan se den her Vi har valgt at tilsætte kakao i vores Collagen Chocolate, dels fordi vi er store "chokolade-elskere", men også fordi food state B-vitaminerne i sig selv ikke smager så godt. Det er selvfølgelig vigtigt for os, at vores kollagen smager lækkert. Når det er sagt så sælger vi også kollagen med neutral smag til dem, der foretrækker det.

9. Hjælper kollagen mod tørre og sårbare slimhinder?

Vores Collagen Chocolate indeholder alle B-vitaminer (også det mere velkendte Biotin (B8), som bidrager til normale slimhinder.

10. Hvordan bruger jeg kollagen?

Kollagen er et utroligt nemt tilskud at tage, fordi du kan komme det i stort set alt - både koldt og lunt. De fleste drikker blot deres kollagen i vand eller (plante)mælk..

Du kan også komme kollagen i din lune drikke, skyr/yoghurt, smoothies (kollagen må gerne blendes), grød, osv.

Se alle vores opskrifter med kollagen her

11. Fås jeres kollagen som tabletter?
Nej, det gør det ikke. Hvis du skulle tage 10 gram kollagen i tabletter, ville det svare til 10-20 tabletter. Typisk får man ikke særlig meget kollagen i tablet-løsningerne (under 2 gram) – og de er ofte rigtig dyre.

12. Fås jeres kollagen i små portionsposer?
Nej, vi synes ærlig talt det er spild af emballage. Det er super let at komme lidt kollagen i en lille bøtte og have med sig. Derudover er det forskelligt, hvor meget kollagen vores kunder tager dagligt.

13. Tåler kollagen varme?
Ja - og nej. Kollagen i sig selv tåler varme. Men B- og C-vitaminen  Collagen Chocolate tåler ikke høje varme grader, så hvis du vil drikke fx som cacaomælk, så drik det kold eller lun mælken. Så bevarer du alle vitaminerne og mineralerne. Hvis du skal bruge kollagen i mad eller drikke der kræver høj temperatur vælger du en Collagen Natural (uden tilsat vitaminer).

14. Hvad gør kollagen for huden?
Vores Collagen Chocolate bidrager til at mindske synligheden af rynker og fine linjer samt til at øge hudens elasticitet. B-vitaminerne og zink tilsat til Collagen Chocolate bidrager endvidere til normal hud.

15. Må børn og unge bruge kollagen?

Børn og unge må gerne få kollagen.

16. Skal man tage C-vitamin sammen med kollagen?
Der er mange misforståelser om kollagen og C-vitamin. Man SKAL ikke tage C-vitamin sammen med kollagen for at få optimal effekt af kollagen. Men det er korrekt, at kroppen udnytter kollagen bedre, hvis der er C-vitamin til stede i vævet, hvilket de fleste jo har fra deres kost eller vitaminpille. I vores eget kollagen har vi derfor valgt at tilsætte C-vitamin fra Acerola.

17. Kan man få kollagen, som er vegansk?
Kollagen fås ikke vegansk. Det kræver animalsk materiale at udvinde kollagen.

18. Der er et hav af forskellige kollagen produkter. Hvilken en skal jeg vælge?

Vi har valgt kun at sælge kollagen, der er lavet af fisk, fordi kilden naturligvis  er vigtig, når du skal vælge kollagen.

Derudover bør du se, hvor meget rent kollagen du reelt får per gram pulver. Det er nemt at blive snydt, så det er vigtigt at holde øje med indholdsfortegnelsen. Du skal helst få minimum 5 gram rent kollagen pr. dags dosis.

19. Hvad betyder Food State vitaminer?

Food state vitaminer er, i modsætning til syntetisk fremstillede vitaminer, produceret fra fødevarebaserede kilder. I tilfældet med vores collagen chocolate kommer B-vitaminerne fra spiret boghvede

20. Er det nogensinde for sent at begynde med kollagen?
Nej – tværtimod. Faktisk er der videnskabelige studier, der peger på, at jo mere kollagen man har mistet, desto større effekt får man af den kollagen man tager.