Kollagen støtter huden mod disse udfordringer

Boost din hud med kollagen

Vidste du, at et tilskud af kollagen, kan reducere akne, rynker, appelsinhud samt tør og løs hud?

"Men hvorfor hjælper tilskud af kollagen," tænker du måske… Det kan du læse mere om her.

Kollagen støtter din hud mod disse 5 udfordringer

Kollagen er et protein i vores krop, der holder os sammen - nogle kalder det for 'kroppens lim'. Kollagen påvirker dybe lag i vores hud og er faktisk det, som bl.a. giver vores hud struktur og stabilitet. Derfor er kollagen vigtig for at holde huden fast og spændstig.
Desværre falder kroppens egen produktion af kollagen allerede ved 25-års alderen, og derfor kan du med fordel tage et tilskud af kollagen. Vi har i samarbejde med Plent udviklet vores egen hydrolyseret kollagen. Det betyder, at kollagenen er brudt ned til mindre molekylestørrelser, så den rent faktisk kan optages i kroppen. Når man indtager kollagenen bliver den tilgængelig for kroppen som peptider i blodbanen og bliver ført ud i hud og væv. Her kan du læse om 5 typiske hud udfordringer, hvor kollagen kan hjælpe.

1) Kollagen ved akne

Ja, kollagen kan hjælpe mod akne. Kollagen er en essentiel byggesten for huden (og kroppen) og er derfor en essentiel del af sårheling. Når huden er ‘skadet’ af akne kommer kollagenen og hjælper med helingen. Kollagen spiller også en vigtig rolle i forhold til at undgå ar, da det bruges af immunforsvaret til at lukke sår og skabe ny hud. Og når det kommer til den inflammation (bakterier, mv.), der ofte skaber akne, ja så er en af de vigtige aminosyrer proteiner i hydrolyseret kollagen, glycin, som er en kraftig antioxidant.

2) Kollagen for at reducere rynker

Kollagen er en favorit i skønhedsindutrien, fordi den er kendt for evnen til at hjælpe med at reducere fine linjer og rynker. Og hvis du tænker, hvorfor mon den er det, så læs med her. Basically, så handler det om elasticitet - altså hudens evne til at strække sig og 'bounce' tilbage igen. Hud, der er meget elastisk, har lettere ved at modstå udfordringer - som fx stress - og stadig se frisk og sund ud. En anden ingrediens med kraftig antiage effekt, er hyaloronsyre, da den forbedrer kroppens evne til at bevare fugt, og forbedrer også evnen til at producere kollagen.

3) Kollagen til tør hud

Døjer du med tør hud? Så er du ikke alene! Og måske et tilskud af kollagen, kan hjælpe dig. Kollagen forbedrer nemlig hydreringen af vores hud. Studier har vist, at blot 8 ugers indtag af kollagen, forbedrer huden hydrering.

4) Kollagen mod appelsinhud

Om du har tendens til at danne appelsinhud eller ej, er langt hen ad vejen genetisk bestemt. Men du kan gøre meget for at det ikke synes så voldsomt. Fx. ved hjælp af kollagen. Det er nemlig bl.a. det faldende kollagen-niveau i kroppen, der gør huden tyndere. Og jo tyndere huden er, jo tydeligere vil man kunne se appelsinhud - og iøvrigt også strækmærker. Dvs. at når du holder kollagenniveauet højt (og dermed huden fast og spændstigt), er der mindre risiko for at huden 'kollapser' og viser appelsinhuden tydeligere.

5) Kollagen for eksem

Der er ingen evidens for at sige, at kollagen, kan få eksem til at forsvinde. Men som ved akne, hvor der forud et 'udbrud' er en inflammatorisk tilstand i huden efterfulgt af en helingsproces, så gælder det samme for eksem. Og kollagenen er en vigtig del af denne helingsproces, og igen er det bl.a. glycin, der hjælper. Hvis du vil læse mere om vores favorit-tilskud af kollagen, som vi selv har været med i udviklingsprocessen af.