Lynkur mod snot og hoste

9 trin til at blive frisk igen

Så snart du mærker de første små tegn på at en forkølelse nærmer sig, kan du følge denne kur.

Lynkur mod snot og hoste

Her får du 9 lette trin til, hvordan du bliver hurtigere rask. Går du i gang med denne lynkur så snart de første tegn melder sig, er der gode chancer for, at du kan nå helt at afværge - eller i det mindste afkorte forløb betydeligt.

Tip 1. Varme

Det lyder måske ikke så lækkert, men du hjælper kroppen og immunforsvaret ved at svede igennem!

Du hjælper kroppens naturlige feber, som er et sundhedstegn du ikke ør dæmpe (medmindre en feberbliver livstruende høj – hvilket sker meget sjældent ved en almindelig infektion).

Feberen er nemlig kroppens forsvarsmekanisme og sørger for at “brænde” vira og andre indtrængere af. De fleste bakterier og vira kan nemlig ikke særligt godt tåle varme og ødelægges ved lavere temperaturer end kroppens egne celler.

At stoppe en feber med febernedsættende midler giver tvært imod infektionen frit løb i din krop. Når du sveder afgifter kroppen hurtigere og du kommer lettere af med affaldsstoffer.

Mærker du det mindste optræk til infektion så brug sengen som svedekasse. Tag halstørklæde og sokker på, find bomuldstøjet frem og læg masser af dyner og tæpper over dig. Drik dine urter, tag de øvrige kosttilskud (der passer til dine symptomer), gå tidligt i seng og stå op næste dag meget friskere.

Tip 2. Vitaminer og mineraler

Sørg for at få et dækkende tilskud af vitaminer og mineraler i organisk form. Vær opmærksom på, om du får nok zink. Husk selvfølgeligt at tage ekstra tilskud af vitamin D.

Tip 3. Søvn

Sov mellem 7-9 timer hver nat i et mørkt rum og nedsæt dit stress niveau. Gå tidligt i seng, hvis du mærker at en infektion er på vej og sov så meget som muligt.

Tip 4. Echinacea Purpurea - Rød solhat

Styrker immunforsvaret ved at øge aktiviteten i de celler i immunforsvaret, som dræber bakterier og vira. Ved ondt i halsen (eller den mindste smule kriller, som potentielt kan udvikle sig til hoste) er Echinacea Halsspray fantastisk. Sprayes direkte i svælget mange gange dagligt.

Tip 5. Propolis eller aloe vera næsespray

Desinficerer næseslimhinde, bihuler og svælg. Bruges flere gange dagligt og tager også kløe og irritation. Immunstimulerende og lokalt betændelseshæmmende. Propolis er blevet brugt af mennesker som naturlægemiddel i tusindvis af år.

Tip 6. C-Vitamin

Sørg for at få nok c-vitamin. C-vitamin virker kun forebyggende og det er derfor vigtigt at du får rigeligt med c-vitamin i maden for at forebygge. Gode kilder til c-vitamin er spinat, citrus, grønkål, rød peberfrugt etc

Tip 7. Hvidløg (alium sativum)

Hvidløg er et naturligt antibiotika som også fremmer natural killer cells og øger dermed immunforsvaret. Hvidløg virker slimløsende og desinficerende og er derfor et fortræffeligt middel mod forkølelser og halsbetændelse. Brug hvidløg i alt. Put hakkede hvidløg på din mad, i din juice osv.

Spis min.5-7 fed dagligt til du ikke mærker symptomer mere. Prøv denne hvidløgskur: Pres alle fed i et stort økologisk hvidløg og hæld i et rent syltetøjsglas med låg. Tilsæt 1-3 spsk. honning, gerne manuka honning og overhæld blandingen med vand til hvidløget er akkurat dækket. Drik blandingen i slurke henover dagen.

Rigeligt med bladgrønt og persille kan tage lugten.

Tip 8. Skånekost

Følg skånekosten og udeluk slik, sukker, forarbejdet mad og stærkt opvarmede kulhydrater (brød, chips, kiks osv) helt.

Tip 9. Anti-hoste te

Så snart du mærker optræk til hoste eller slim:

Halver en hel chili og overhæld med kogende vand i et tekrus. Tilsæt 1 cm hakket ingefær. Virker øjeblikkeligt slimløsende og hostestillende.

Stoffet capsaicin i chili minder utroligt meget om den aktive komponent i Guaifenesin (et slimløsende medikament). Chili har desuden bakteriedræbende og smertelindrende egenskaber.