Meditation rykker - også vægten

Vor tids vidundermiddel

Meditation er vores tids vidundermiddel til mange ting. Blandt andet til vægttab.

Meditation rykker - også vægten

En af de mest fantastiske måder at bringe sin krop i ro på – og dermed mindske den stress, som får dig til at tage på, er meditation. Både visualisering og meditation er utrolig effektive metoder, der kan mindske den hormonelle stress, som gør dig overvægtig.

Og meditation er slet ikke så svært, som det måske lyder. Egentlig handler det bare om at sætte sig et roligt sted, hvor man ikke bliver forstyrret, og finde ro i sindet, som man siger. Det kan man gøre ved at holde sit mentale fokus ét sted og på den måde lukke ned for det bevidste sinds summen, altså den indre stemme, som forsøger at minde dig om to-do-lister, rengøring og indkøbslister. Fokuserer du i stedet på kun én ting, kan du få denne konstante stemme og alle dens to-do-lister til at forstumme.

Nogen bruger åndedrætsteknikker som fokuspunkt, nogen bruger et mantra og andre bruger guidede meditationer, hvor en stemme fører dig gennem meditationen. Selv foretrækker jeg guidede meditationer. De gør det meget lettere for mig, at slippe min tankestrøm.

Meditation og vægttab

Men en meditation forbrænder jo ikke kalorier, så hvordan kan det hjælpe mig med at tage mig?

Forskning viser, at regelmæssig meditation påvirker hjernen ved at øge mængden af alfabølger. Alfabølger har en frekvens på 8-13 Hz og ligger midt imellem hjernens langsomme og hurtige bølger. Ved stor alfabølge-aktivitet oplever man en passiv, meditativ opmærksomhed. Mennesker med en høj alfa- aktivitet har god kontakt til deres underbevidsthed og dermed også til deres krop og følelser. Hvis man passivt opmærksomt lytter til kroppens og dermed også underbevidsthedens signaler, stiger alfa-aktiviteten. I den høje alfatilstand er man fri for spændinger og stress, og man har samler ny energi.

Undersøgelser af meditations påvirkning af hjernen viser, at regelmæssig meditation øger mængden af alfastråler, som hænger sammen med denne afslappende og fredfyldte sindstilstand. En øget aktivitet af alfastråler, sænker blodtrykket og hjertefrekvensen. Sindet bliver rolig og niveauet af stresshormoner i kroppen sænkes markant.

Meditation er således et effektivt middel, når du gerne vil slanke dig. Som en ekstra gevinst gør meditation det lettere at holde fokus og overblik, så du ikke så let lader dig friste af alt det usunde. Du bliver endda mere glad og kommer i kontakt med dine følelser, din krop og din intuition.