Plej din tænder – helt naturligt

Holistisk tandpleje

De fleste af os har meget indgroede vaner, når det kommer til tandpleje. Dem vil jeg gerne udfordre. Her får du mit syn på nye måder at pleje dine tænder – helt naturligt

Plej din tænder – helt naturligt

For de fleste mennesker er tandpleje og tandhygiejne lig med tandbørstning, tandpasta, mundskyld og 1-2 årlige besøg hos tandlægen med tandrens og røntgenbilleder. Altså udvendig vedligeholdelse. Men faktisk er tænderne designet til at rense og nedbryde og opbygge sig selv indefra – gennem hele livet.

Ligesom med kroppen, der har brug for korrekt næring, så har tænderne også et indre rodnet, hvorfra de suger næring til sig og på den måde holder sig sunde og raske og strålende hvide. Men hvis der ikke er den korrekte ernæring til stede, vil tænderne have svært ved at opretholde et sundt miljø og der sker derfor skade og slid, som kræver tandlægebesøg, boring, rodbehandling, giver ømt og betændt tandkød, sygdomme i munden og tænderne og tænderne bliver matte eller misfarvede.

Huller i tænderne og nedbrydning af emalje handler faktisk ikke KUN om sukker. Hvis man putter sukker på en bakterie og isolerer det i en petriskål, vil bakterien ikke æde sukkeret, for bakterien kan faktisk ikke lide sukker. Nedbrydning af tænderne skyldes ikke det sukker, der rører ved tænderne, men det sukker, der indtages via kosten. Sukker ændrer mundens og tarmens ph-værdi til det modsatte af, hvad sundt spyt har brug for.

Vi mennesker er ofte bange for at stille spørgsmålstegn ved autoriteter, som f.eks. tandlæger, eller er usikre når vi skal prøve nye ting eller lave nye vaner. Vi er ikke vant til at tænke holistisk eller alternativt når det kommer til tænderne, men din mund og dine tænder er DIT ansvar og kun DU kan beslutte og føle og mærke, hvad der er bedst for dine tænder.

Her kan du læse alt om, hvordan man kan optimere og sikre tændernes sundhed og derved undgå mange af de skader og problematikker, som de fleste oplever at have med tænder og tandkød på et eller andet tidspunkt i livet.

8 simple trin til naturlige tandrutiner
Skummende kemi i din mund
Sådan ernærer du dine tænder
Sandheden om tandplejeprodukter