Tørbørstning - sådan gør du!

Derfor vil din hud elske tørbørstning med en ion børste

Vil du gerne ha blød og fast hud? Tørbørstning med en ionisk kropsbørste, udrenser, sætter gang i blodcirkulationen, mindsker appelsinhud og giver mere energi. Er det noget for dig, så læs med herunder i vores guide til tørbørstning af Holistisk Hudterapeut Tanja Eskildsen.

Aktiver dit lymfesystem og boost din energi med tørbørstning

Af Holistisk Hudterapeut Tanja Eskildsen Tørbørstning med en ion børste - også kaldet en ionisk kropsbørste, er en fantastisk måde at hjælpe kroppen med at udrense på. Det hjælper på alt lige fra uren hud, rynker, appelsinhud og organ-ubalancer ved at stimulere lymfesystemet og derved transportere giftstoffer ud af bindevævet. Tørbørst med din ion børste enten hver morgen eller aften inden badet på tør hud, ellers slider du på huden.

Tørbørstning med en ion børste sætter gang i lymfesystemet

Lymfesystemet transporterer næringsstoffer i lymfevæsken ud til alle kroppens celler og væv, og tager affaldsstoffer med retur. Lymfesystemet består af en masse bittesmå kar, der gennemløber alle kropsområder og organer, og er derfor essentiel for den daglige afgiftnings- og fornyelsesproces. Dårligt flow i lymfesystemet giver trist hud, da næringsstofferne ikke når hele vejen ud i de små blodkar, og afgiftningen heller ikke. Huden er det sidste organ til at modtage næring og væske. Husk på dette. Symptomerne på en svag lymfe er kolde hudområder - typisk hænder og fødder, spættet hud, grå, trist og livløs hud, hudproblemer, appelsinhud og væskeophobning. Du kan påvirke lymfesystemet med træning, åndedrætsøvelser, vekselbadning og tørbørstning med en ion børste. Sæt gang i lymfesystemet med en ionisk kropsbørste. Du kan købe den lige her i vores webshop

Støt op om “graceful-ageing” med negative ioner

Negative ioner er naturens svar på “graceful-ageing”. I storbyjunglen med betongulve, computerskærme, TV og stråling er vi konstant omgivet af positive ioner. Selvom det måske umiddelbart lyder positivt, så er positive ioner dårlig nyt for huden og de stjæler vores energi. Negative ioner derimod er gode for krop og celler, de giver nemlig kroppen en ekstra mængde elektroner, så den er klar til at neutralisere det daglige angreb af frie radikaler. For mange frie radikaler er lig med oxidativt stress, inflammation og for tidlig aldring af krop og hud. Og det er her, at en ionisk kropsbørste er genial.

Børst dig til negative ioner med en ion børste Du finder negative ioner i naturen, ved at gå barfodet på stranden eller i skoven, vinterbade i havet, og faktisk også ved at tage et brusebad eller bruge en ionisk tørbørste. (Kender du ikke det med, at de bedste ideer kommer, når du står under bruseren? Måske det er de negative ioner, der er på spil ). Tørbørstning med en ionbørste, med kobbertråde, laver friktion, der genererer negativt ladede ioner, som kvitterer med effektiv cellefornyelse og større lymfeflow = bedre detox af hele kroppen. Det bedste af det hele er, at det kun tager 2-7 min. om dagen at tørbørste.

Ovenfor ser du de fine kobbertråd på vores smukke bøgetræ ion børste.

Skønhedsfordele ved tørbørstning med ion børste

Din hud bliver silkeblød og mere fast af at tørbørste. Du renser faktisk også huden i ansigtet, selvom du kun børster på kroppen pga. af lymfestimulationen. Tørbørstning med ionisk kropsbørste kan faktisk mindske cellulitis (appelsinhud). Ved regelmæssig daglig brug, vil tørbørstning med tiden tilføre flere og flere næringsstoffer til huden, så den regenereres og opstrammes. Efter ca. 3-6 måneders regelmæssig børstning vil du kunne se en kæmpe forskel. Tørbørstning renser lymfesystemet og hjælper med at transportere affaldsstoffer ud af kroppen. Tørbørstning med ion børste fjerner de døde hudlag, så du får glat, stram og glødende hud. Tørbørstning stimulerer kroppens hormonproducerende kirtler, så du booster faktisk dit stofskifte ved at tørbørste med en ion børste.

Tørbørstning stimulerer blodcirkulationen helt ud i de små blodkar, så næringstofferne optages bedre af huden og den kan forny sig hurtigere. Tørbørstning med ion børste hjælper en træg fordøjelse. Har du forstoppelse eller døjer med oppustethed, kan tørbørstning gøre en forskel. Tørbørstning er den bedste løsning til “problemhud”, ikke kun appelsinhud men også bumser, keratosis pilaris, talgknopper, eksem etc. Bruger du en ionisk tørbørste sænker du aktivt kroppens niveau af oxidativt stress ved at tilføre negative ioner. Tørbørst dig til mere energi, fast og blød hud, udrensning, øget blodcirkulation, mindre appelsinhud. Køb ion børsten her.

Sådan tørbørster du

● Børst altid i retning mod hjertet med ion børsten.

● Børst fra under fødderne og anklerne op.

● Start med højre fod og op til hoften, i lysken børster du i circler i 30 sekunder for at booste lymfeflowet.

● Børst dernæst kroppen med tørbørsten ved at starte mellem højre hånds fingre og op mod skulderen. I lymfeområdet i det bløde punkt under skulderbladene og lige over brystbenet børster du blidt i circler i 30 sekunder for at sætter ekstra skub i lymfesystemet.

● Herefter den samme tur på venstre hånd, arm, ben, hofte og lyske.

● Så på ryggen fra skuldrene til bagdelen. Dvs. denne gang børste du nedad mod lænden.

● På maven skal du børste i tarmenes retning, dvs. du skal børste i urets retning, hvis uret sidder på maven af dig.

● Til sidst børster du siderne af kroppen i opadgående retning.

● Husk også at børste under fødderne og inde i håndfladerne.

● Børst med rolige, lange strøg. Forsøg dig lidt frem de første gange. Vær skånsom på inderlår, mave og bryst. Børst ikke hals og ansigt.

● På ophobningsområder som balder og lår, kan du børste ekstra i circler for at sætte ekstra gang i afgiftningen.

● Børst dig lige inden du går i bad om morgenen og om aftenen inden du går i seng . Altid på tør hud.

● Brug en god kropsolie efter børstning eller olie-bodyscrub i badet.

Du kan købe ion børsten og ligeledes se vores videoguide til tørbørstning her. Synes du denne artikel var spændende og du også gerne nære din ansigtshud, så læs denne artikel om hvordan du undgår kemi på huden.