Sådan intimbarberer du korrekt

Korrekt intimbarbering: Do's and don'ts

Undgå rødme, irritation, eksem eller skægpest, når du barberer dig.

Sådan intimbarberer du korrekt

Af Karen Bang, Kosmetolog, Beauty Supply

Vigtige hygiejne-tips til barbering

Det er bedst at barbere sig om aften, da huden regenererer bedst om natten.

Inden du barberer dig, er det vigtig at hygiejnen er i orden, så start derfor med at vaske hænderne.

Tjek at din skraber er helt i orden, og at der ikke sidder gamle sæberester, hår eller gammel hud mellem bladene, som gør, at du barberer dig med en sand bakteriebombe.

Din skraber er et personligt redskab, så del ikke med andre. En skraber som deles med andre, eller som ikke er ordenligt ren, kan sprede skægpest, som kan være svært at komme til livs. Skægpest er ikke farligt, men yderst ubehageligt og ser ikke lige frem godt ud.

Brug en feksibel skraber med et bevægeligt skrabehoved, så den kan følge dine kurver på kroppen. Anvender du en stiv engangs-skraber, så husk, at det er en "engangs-skraber" - den er ikke egnet til at blive brugt flere gange. Den er ofte fremstillet af meget billigere materialer og har ikke et bevægeligt skrabehoved.

En skraber skal altid skylles under rindende vand. Barberer du ved håndvasken, skal vasken ikke fyldes med vand, hvor skraberen skylles i, da det er en ren bakteriebombe. Peel ikke inden barbering (med mindre du har meget tør hud), da skraberen fjerner de døde hudceller.

Sådan barberer du korrekt
Varmt vand hjælper med at blødgøre hårene og det tar ca. 3 minutter at blødegøre hårene med varmt vand. Skal du ikke under bruseren inden barberingen, kan du bruge en vaskeklud, som er skyllet op med varmt vand og placér den der, hvor du vil barbere - og gentag gerne flere gange.

Ved intim barbering med FAIR SQUARED anvender du først barberings-olien. 2-3 dråber masseres ind og løfter hårene ud fra huden. Barberings olien fra FAIR SQUARED kan anvendes over hele kroppen, og skal ikke fjernes inden barberingen.

Kom en lidt barbersæbe på på det område du vil barbere, og barber nu med hårenes gro-retning og hold evt. huden stramt, der hvor du barberer, så det er lettere at styrre skraberen. Skyl din skraber under rindende vand mellem hvert skrab. Gør nu området rent med vand og sørg for at alle sæberester er fjernet. Du kan nu enten stoppe her hvis du er tilfreds med resultatet eller du kan gentage barbering med at barbere mod hårenes groretning.

Dup huden tør og anvend FAIR SQUARED aftershave balm for at berolige huden.

Armhuler

Når du barberer dine armhuler, så hold armen bagud, og lad hånden hvile på baghovedet. På den måde får du strammet huden op, og barberingen går nemmere - og du kommer ikke til at skære dig selv med skraberen.

Rengør din skraber og opbevar den korrekt

Gør din skraber ordenlig ren og skyl den grundigt under vandhanen i meget varmt vand og afslut med iskold vand. Tør den med et håndklæde, der ikke fnulrer. Opbevar din skraber et tørt sted (altså ikke i brusekabinen) så den er klar og ren til næste gang, du skal barbere dig.

Fugt fugt og mere fugt

Og gerne den korrekte fugt. Barbering kan være hårdt ved hud og hår. Du fjerner ikke bare hårene, men også den gamle hud, så den nye hud bliver helt blottet. Derfor skal den beskyttes med fugt. Anvend gerne fx FAIR SQUARED aftershave balm efterfølgende og dagene efter en mild lotion og påfør gerne med cirkulære bevægelser - ikke op og ned bevægelser.

Det du skal undgå, når du lige har barberet dig

Rigtig mange hiver skraberen frem lige inden de skal til standen, til poolen eller til en en dampende jacuzzi, men det er ikke særlig smart. Det er en ren bakteriebombe, som du godt kan undvære. Så barber dig aftenen før.
Du kan godt anvende en deodorant, men vær sikker på, at den er parfumefri og uden aluminium og alkohol, og vent gerne til næste morgen. Hvis det ikke er muligt, så vent i hvertfald 10-15 min. Tæt siddende tøj er heller ikke rart - det generer den blottede hud, som ingen beskyttelse har, når hårene er væk.

Døjer du med indgroede hår, så læs med her (nederst i blogindlægget)

Her finder du hele sortimentet af økologisk, vegansk og fairtrade Fair Squared intimbarberingsserie