Sådan kommer du let i gang med juicing
Sådan gør du juicing til en fest
Hos Green Goddess er vi vilde med juice! Jo grønnere, jo bedre. Er du ny udi de grønne lækkerier, så får du her vores 7 bedste tips til, hvordan du kommer i gang.
Sådan kommer du let i gang med juicing
Jeg vover pelsen og lover, at du bliver vild med juice, når du først får begyndt. Jeg har i hvert fald endnu ikke mødt nogen, der ikke var glade for deres beslutning om, at tilføre deres krop en masse levende næringsstoffer. Selv er jeg lidt af en juice- og smoothie nørd – mest af alt, fordi det smager fantastiske og er en genial måde at nære sig selv med grøntsager og andre grønne sager, der booster kroppen med masser af næring. Og så er juicen en oplagt mulighed for at få de grøntsager, som kan være lidt svære at få i store mængder – og så endda rå. Ingefær og gurkemeje er to gode eksempler.
I de år jeg har arbejdet med juice har jeg skrevet mig en del ’does and dont’ bag øret, og dem vil jeg gerne dele med dig. Så behøver du nemlig ikke lave de samme fejl, som jeg har gjort :-) Så hvis du gerne vil i gang med at juice og booste din krop, får du her nogle nyttige tips til, hvordan du let kommer i gang.
1) Hvorfor?
Tænk over, hvorfor du gerne vil i gang med at drikke juice. Skriv det gerne ned på et stykke papir, så du kan kigge på alle dine gode grunde, hvis du en dag ikke liiiige synes, at du gider lave juice. De gode grunde til at juice er dine kærlige følgesvende, der hjælper dig med at holde næsen i sporet og hæve din standard for din sundhed.
2) Køb en juicer
Det er ret indlysende, at man skal ha en juicemaskine, hvis man gerne vil lave juice. Hvad der er knap så indlysende, er måske vigtigheden af at købe en god juicer. Mange tænker, at de vil købe en billig juicer fx i et supermarked, for at finde ud af, om juicing er noget for dem. Og det er juice-fælde nummer et. Det bliver nemlig meget let surt at lave juice, hvis du har en dårlig juicer, der er besværlig at gøre rent, ikke udnytter frugt og grønt optimalt, larmer, og i det hele taget ikke er ordentlig ’kram’.
Helt overordnet er der to slags juicemaskiner; en slowjuicer og en saftcentrifuge. Inden for begge kategorier kan man få rigtig gode juicemaskiner, der har en høj udnyttelsesprocent. Det særlige ved en slowjuicer er, at den ilter juicen meget lidt, og dermed bevares flere af juicens vitaminer og mineraler. Specielt c-vitamin er følsom overfor den mere hårdhændede behandling, som en saftcentrifuger giver frugterne og grøntsagerne, da den slynger saften ud ved meget høje hastigheder. Til gengæld er en saftcentrifuge hurtig og billigere at anskaffe end en slowjuicer. Som du kan se, er der både fordele og ulemper ved begge typer.
Så det er primært pengepung og temperament, der afgør, hvilken maskine, man skal sætte pengene på.
3) Nemme og velsmagende opskrifter
Hvis du er ny udi juicing, vil jeg anbefale dig at kigge i vores juicebog og lave nogle af opskrifterne derfra i starten, indtil du får lige erfaring med, hvordan du blander frugt og grønt, så juicen smager godt og ser lækker ud.
Du bliver hurtigt en rigtig ’juice-ninja’ og får dine helt egne favoritopskrifter. Et lille fif er altid at ha noget surt – fx en citron – og noget sødt – fx et stykke ananas eller et æble. Når du har smagene sur og sød, kan du ’gemme’ rigtig mange grøntsager derimellem og få en juice med masser af grøntsager, der smager rigtig godt.
4) Spar rengøring- mit bedste husmor trick
Ingen tvivl om, at rengøring af juicemaskinen er en af de største forhindringer for mange, og den spænder let ben i en travl hverdag, hvor følelsen af ’nej, det har jeg ikke tid til idag…’ har let adgang til din bevidsthed. Derfor vil jeg gerne dele et trick, som gør at du kan spare hver 2. rengøring. Du kan nemlig med fordel lave juice om morgenen, og lade juicemaskinen stå – uden at gøre den rent – ja, det er helt CRAZY, men den er god nok. På den måde kan du – eller dine børn, bofælle og andet godtfolk - lave juice igen om eftermiddagen – uden at gøre den ren i mellemtiden. Så får I alle sammen juice en hel dag – på én rengøring. OG I kan stille og roligt gøre maskinen rent i forbindelse med jeres aftensmad, hvor der alligevel er gang i køkkenet.
5) Lav juice til flere dage af gangen
Har du en slowjuicer kan du lave juice til 3 dage af gangen! Den ilter nemlig juicen så lidt, at du kan opbevare den 3 dage på køl og i en lufttæt flaske. Det er smart og helt genialt ift. tid og rengøring. Her kan du se, hvilken slowjuicer vi anbefaler. Har du en centrifugal juicer kan juicen holde sig ca. 24 timer i køleskabet forudsat at den er opbevaret som beskrevet.
6) Lad børnene hjælpe til
Hvis du gerne vi ha dine børn (og måske endda din mand) til at drikke flere grønne juicer, så lad børnene selv hjælpe med at lave juicerne. De kan sagtens hjælpe til – og de synes altid det er sjovt – forudsat at forældrene synes det ;-) Og det forunderlige er, at børn altid synes, at juice, de selv har presset, er bedst.
7) Du har een chance
Husk, at når du laver juice til både dig selv, mand, børn, gæster osv. så tag højde for, om de er vant til at drikke juice eller ej. Er de ikke det, så hold igen med grøntsager, der smager markant i starten (fx ingefær, rødbede, kål og blegselleri). Hvis den allerførste juice du laver, ikke falder i god jord – så er det op ad bakke derfra. Derfor; brug lidt mere frugt i starten og tilsæt langsomt – men sikkert – flere grøntsager. De vil elske dig for det – på et tidspunkt ;-)