Skummende kemi i din mund

Naturlig tandrengøring

Den tandpasta, som langt de fleste bruger er ikke optimal for dine tænder. Det giver blot en illusion af friskhed og renhed, men i virkeligheden er der simple naturlige måder at pleje dine tænder, som er både bedre og sundere.

Skummende kemi i din mund

Almindelig tandpasta er ikke det mest optimale for din tandsundhed. Den skummende friske smag giver blot en illusion af friskhed og renhed, selvom det egentlig ikke fjerner plak – det er selve børstningen, der gør dette.

Derfor er det bedre at bruge en tør tandbørste uden tandpasta, men med en smule salt, bagepulver eller et tand-serum, der indeholder urteekstrakter, der er særligt sunde for dine tænder. Spyt indeholder en bestanddel, der kemisk set er ens med bagepulver. Det er derfor bagepulver fungerer i overensstemmelse med mundens særlige miljø og pH-værdi og fungerer som et udmærket værktøj til at holde tænderne rene. Prøv også vores nye SPLAT økologiske kemi-fri tandpasta .

Tandbørster skal ofte udskiftes hver 2.-3. måned, da de således er blevet slidt og fladmast efter brug.

Men faktisk er fladmaste tandbørster et tegn på at man presser for hårdt under børstningen. Egentlig skal en tandbørste så lige så ny og fin ud efter 6 måneder, som den gør den dag det bliver brugt første gang. Så let skal der børstes.

For den mest optimale børstning skal man bruge både en manuel og en elektrisk tandbørste. Den manuelle børste bør gerne være en Ionisk tandbørste og den elektriske skal være med et rundt hoved, så man kan nå de bagerste tænder. Og ALTID brug tandbørster med bløde børster.

Børst heller ikke tænder lige efter et måltid, da spyttet så ikke har haft den fornødne tid til at blive basisk igen. Rens med saltvand (se vores 8 trins guide) til at neutralisere spyttet og brug evt. tandtråd i stedet.

Læs mere om naturlig tandpleje i vores andre guides her:

8 simple trin til naturlige tandrutiner
Sådan ernærer du dine tænder
Sandheden om tandplejeprodukter
Plej dine tænder helt naturligt