Spis din solcreme
Beskyt huden indefra
Se hvad du skal spise, for at beskytte din hud mod sommersolen - indefra.
Spis din solcreme
For at beskytte huden mest muligt gennem en forhåbentlig varm og solrig sommer, har vi lavet en guide til dig med en række fødevarer, som du med fordel kan have fokus på at spise ekstra mange af. Heldigvis er de alle super lækre og gode for en masse andre ting i kroppen. Og når vi siger ’spis din solcreme’ så mener vi det faktisk ;-) Læs her hvorfor.
Alt med C-vitamin
Vitamin C er især god til at styrke immunforsvaret. Indtag af vitamin C er med til at bevare og øge kroppens kollagenproduktionen. Udover at tjene som et væsentligt vitamin for kroppen forbedres således også teksturen af huden og beskytter den mod beskadigelse fra solen. Frugter som citron, appelsiner, druer, kiwi, søde limefrugter, granatæbler, guava, camu camu, hyben, broccoli, blomkål, osv, er alle rige på C-vitamin. Du kan også vælge et tilskud af 100% naturlige C-vitamin eller kollagen med C-vitamin, fx Collagen Berry eller Collagen Chocolate
Spis masser af antioxidanter
Antioxidanter beskytter huden mod solskoldning. En sund og velnæret hud kan klare mere sol uden at blive forbrændt. Alligevel er det altid en god ide, at vænne huden langsomt til solens stråler. På den måde dannes der nemlig mere beskyttende pigment (melamin) i huden. Et af mirakel-magerne i sommersolen er aloe vera juice, som fås i drikkeklare udgave. Aloe vera virker foryngende indefra på huden og bidrager med en masse antioxidanter til din hud.
Antioxidanten, lykopen, beskytter også huden. Særligt opvarmede tomater indeholder store mængder lykopen. Men også vandmelon og grapefrugter indeholder lykopen. Et andet antioxidant, som beskytter huden er lutein. Lutein findes bl.a. spinat, broccoli, avocado og blåbær. Blåbær sikrer dig blandt andet solbeskyttelse indefra, da den er rig på antioxidanter. Blåbær har et højt indhold af A- og C-vitamin og er på alle måder genial for din hud. Den forebygger rynker, øger huden collagen-produktion og hudens elasticitet.
Frugt og grønt i rå mængder
Gode fedtsyrer
Brug gulerødder som solbeskyttelse
Indefra gælder det om at spise frugt og grønt med de såkaldte karotenoider. Karotenoiderne er en gruppe af plantefarvestoffer, og de findes i mere end 600 varianter, hvoraf den mest kendte nok er betakaroten. Karotenoiderne giver frugten og grøntsagerne de flotte røde, grønne, gule og orange farver. Disse plantestoffer hjælper med at forebygge solskoldning og er med til at give huden en jævn farve, der holder længere. Betakaroten, der bl.a. findes i gulerødder, beskytter huden ved at øge dannelsen af melanin, der faktisk er den brune farve. Jo mere melanin, jo brunere hud, og jo bedre forsvar mod solens UV-stråler.
Andre grøntsager med mange betakarotener og kartenoider er peberfrugt (gul, rød), broccoli, spinat, grønkål, græskar, abrikoser, mango, søde kartofler, tomater, grapefrugt (pink), avokado og vandmelon. Forskning peger på, at hvis man spiser meget mad, som indeholder betakaroten, så kan man påvirke sin hudfarve. Så du kan altså sagtens opnå en lækker kulør hele året rundt.
PS: Vil du gerne 'drikke dit solcreme', så tjek denne juiceopskrift med masser af gyldne rødder.