Alt du skal vide om collagen

Er du nysgerrig på collagen og dens effekter? Her får du svaret på en masse spørgsmål om vores marine collagen - vi kalder det skønhed indefra.

1. Hvad er collagen?
Den naturlige collagen i vores krop er en meget vigtig byggesten. Efter vand består vi mest af collagen. Men allerede fra 25 års alderen begynder vi at miste collagen.

Vi har vi udviklet 4 forskellige varianter.
Pure Natural - Beautiful Chocolate - Wonderful Aloe Vera - Powerful Acerola


2. Hvordan ved man at collagen har en virkning på huden?
Der er faktisk lavet et klinisk studie på netop den marine collagen, som er anvendt i vores collagen produkter. Studiet viser 3 ting:

a) Marine collagen reducerer dybden af rynker i din hud.
b) Marine collagen øger hudens fasthed
c) Marine collagen øger huden glød.

3. Hvor meget collagen skal man tage om dagen?
Vi anbefaler 10 gram om dagen, fordi det er den mængde, som man anvender i de fleste videnskabelige studier om collagen. Og fordi vi oplever, at 10 gram giver rigtig god og hurtig effekt. Du kan også 'nøjes' med 5 gram, men vi anbefaler ikke mindre end 5 gram. 4. Hvor meget svarer 10 gram til?
Når du modtager din collagen, så mål op én gang, hvor meget 10 gram svarer til hjemme hos dig. Som tommelfingerregel svarer 10 gram til ca. 1 spsk.

5. Hvor lang tid holder en bøtte?
Hvis du tager 10 gram om dagen, så holder en bøtte ca. 1 måned, da man ofte glemmer en dag ind imellem.

6. Hvad er jeres collagen lavet af?
Vores collagen er lavet på certificeret fisk og er udvundet af skindet fra fisk – skind som typisk ellers bliver smidt ud eller brugt til dyrefoder. Ofte er collagen lavet på gris eller ko, men vores er udvundet af fiskeskind, som ofte ellers bliver kasseret. 

7. Hvordan smager det?
Vores Pure Natural er stort set smagsneutral. Varianterne Powerful Acerola og Wonderful Aloe vera smager syrligt og frisk - drik dem i vand eller smoothie. Er du vild med chokolade, så vælg Beautiful Chocolate, som smager rigtig dejligt og har belgisk chokolade. Den indeholder også B-complex, C-vitamin og zink. 

Se vores collagen her

8. Hvordan bruger jeg collagen?
Collagen er et utroligt nemt tilskud at tage, fordi du kan komme det i stort set alt - både koldt og varmt. De fleste drikker blot deres collagen i kaffe, smoothies eller juice – her anbefaler vi Collagen Natural. Du kan også vælge Collagen Chocolate og drikke det i kold (plante)mælk. Det smager rigtig godt!

Du kan også komme collagen i din kaffe, skyr/yoghurt, smoothies (collagen må gerne blendes), grød, bagværk, osv. Hvis du mest vil bruge collagen i mad, anbefaler vi Collagen Natural.

Se alle vores opskrifter med collagen her

9. Hvorfor er der forskel i prisen på de fire varianter?
Fordi de har forskellige varianter har forskelligt indhold og dermed forskellige funktioner.

Et eksempel er vores Beautiful Chocolate med kakao som den fineste belgiske chokolade og naturlige vitaminer og mineraler (foodstate) fra de naturlige råvarer, nemlig et komplet B-Complex (inkl.biotin), C-vitamin og zink.

10. Fås jeres collagen som tabletter?
Nej, det gør det ikke. Hvis du skulle tage 10 gram collagen i tabletter, ville det svare til 10-20 tabletter. Typisk får man ikke særlig meget collagen i tablet-løsningerne (under 1-2 gram) – og de er ofte rigtig dyre.

11. Fås jeres collagen i små portionsposer?
Nej, det vil få gramprisen til at stige rigtig meget. Og vi synes ærlig talt, det er spild af emballage. Det er super let at komme lidt collagen i en lille bøtte og have med sig. 

12. Tåler jeres collagen varme?
Ja, det gør det - særligt Collagen Pure Natural er velegnet til varme. Vitaminerne i Collagen Chocolate tåler ikke høje varme grader, så hvis du vil drikke fx Collagen Chocolate som cacaomælk, så drik det kold eller lun mælken. Så bevarer du alle vitaminerne.

13. Må gravide bruge collagen?
Vi har mange gravide og ammende, som bruger vores collagen. Produktet kan ikke erstatte en varieret og afbalanceret kost samt sund livsstil.

Er du i tvivl om du kan tåle det / bruge det, så kontakt din læge.

Collagen er naturligt forekommende i vores krop og dannes i forbindelse med vedligeholdelse af hud, hår, negle, mv.


14. Kan collagen optages i kroppen?
Vores collagen er hydrolyserede marine collagen peptider, som er spaltet ned til 1-2 Kilodalton - altså meget små molekyler. Det betyder, at peptiderne har høj optagelighed.

15. Er der tungmetaller eller PFAS i jeres collagen?
Vores collagen er testet fri for tungmetaller - det samme gælder for PFAS.

16. Skal man tage C-vitamin sammen med collagen?
Der er mange misforståelser om collagen og C-vitamin. Man SKAL ikke tage C-vitamin sammen med collagen for at få optimal effekt af collagen. Men det er korrekt, at kroppen udnytter collagen bedre, hvis der er C-vitamin til stede i vævet, hvilket de fleste jo har fra deres kost eller vitaminpille. Men er du i tvivl, kan du vælge Collagen Chocolate eller Powerful Acerola. De indeholder nemlig C-vitamin fra frysetørret økologisk acerola.