Tilskud af D-vitamin? Ja, af disse 3 gode grunde

Solen er den største kilde til D-vitamin, og da kun få fødevarer indeholder D-vitamin, kan det være svært at få nok i den solfattige vinter. D-vitamin er vigtig for vores helbred.

D-vitamin kaldes også solskins-vitaminet, fordi vi primært danner D-vitamin, når vi får sol på kroppen. Når solens stråler rammer huden, går D-vitamin syntensen igang og danner vitaminet i kroppen. Derfor er det vigtigt, at få sol i ansigtet og på kroppen - også uden solcreme i min. 20-30 minutter om dagen – egentlig hele året, men det er nok ikke så realistisk i Danmark 😉 

Får du ikke sol på kroppen hver dag, vil jeg anbefale et tilskud af D-vitamin – primært af disse 3 gode grunde:

1) Mange danskere har D-vitamin mangel i vinterhalvåret
Derfor anbefales et tilskud af D-vitamin fra oktober til april. Vælg en plantebaseret D-vitamin, hvor D-vitaminet er opbevaret i olie (dog ikke palmeolie). Den D-vitamin, som jeg anbefaler er baseret på planter, nemlig vildtvoksende lau og er opbevaret i økologisk kokosolie, hvilket giver den optimal optagelighed. Se den her

2) D-vitamin er afgørende for at dit immunforsvar fungerer optimalt
Med et tilskud af D-vitamin opretholder du din krops balance af det vigtige vitamin, som er svært at spise sig til nok af. Derfor er sollys hver dag eller tilskud nødvendigt.

3) D-vtamin styrker dine knogler
D-vitamin er specielt vigtigt for kroppens optagelse og omsætning af kalk og for sunde knogler og muskler. Derfor forebygger D-vitamin knogleskørhed, som er et stigende problem i Danmark særligt blandt kvinder.

Bestil plantebaseret D-vitamin her, som er vegansk, baseret på vildtvoksende lau - og ikke på bestrålet fåreuld, som langt de fleste tilskud D-vitamin.

Hvorfor plantebaseret?
Ganske enkelte fordi, jeg ikke ser nogen grund til at vælge animalske kilder, når der er virkelig gode alternativer baseret på planter. 

Kærligst,
Carolina

Carolina Cia Bruun