Bagt rødkål med mandler og urter
Bagt rødkål er et smukt og smagfuldt indslag på julebordet. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du vælger at servere din rødkål. Her er en bagt version med mandler og friske urter.
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 spsk saft fra citron eller lime
1 tsk kokospalmesirup eller andet sødt
1 tsk chipotle salt eller 1 tsk salt, chiliflager, sort peber og paprika
Lidt havsalt
En lille håndfuld mandler
Evt. lidt soja
Friske urter, lime, og æbler i skiver til pynt.
Pynt med friske urter og skiver af æbler og lime lige før servering.
Det skal du skal bruge
1 rødkålshoved i skiver1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 spsk saft fra citron eller lime
1 tsk kokospalmesirup eller andet sødt
1 tsk chipotle salt eller 1 tsk salt, chiliflager, sort peber og paprika
Lidt havsalt
En lille håndfuld mandler
Evt. lidt soja
Friske urter, lime, og æbler i skiver til pynt.
Sådan gør du
Skær rødkålen i skiver. Kom skiverne i et ovnfast fad. Pres hvidløg og bland sammen med de øvrige ingredienser (undtaget havsalt) til en marinade. Smag evt. til med lidt soja, hvis du ønsker den lidt mere pikant. Pensl rødkålen med marinaden og hak mandlerne i mindre stykker. Drys havsalt og mandler over kålen bag i ovn ved 200 grader i ca. 30 min. Hold øje med kålen, så den ikke bliver for mørk.Pynt med friske urter og skiver af æbler og lime lige før servering.