Grønkålsrilette

Denne forret er helt fantastisk i vinterhalvåret. Grønkål er nordens super food #1 i de kolde måneder.

Til 4 personer

Det skal du bruge

6 stilke grønkål
1 mellemstort rødløg
1 kvist frisk dild
1 portion raw cream cheese
2 spsk rosa peberkorn
2 spsk balsamicoeddike
3 spsk citronsaft
1 tsk røget salt eller almindelig salt
Blandet sprød grøn salat med rødbedeskud til servering
Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Skyl grønkålen grundigt, fjern stilke og hak den fint. Hak også rødløget og dilden fint.

Rør den hakkede grønkål op med raw cream cheese, finthakket rødløg, finthakket dild, rosa pebekorn, balsamicoeddike, citronsaft og røget salt.

Anret grønkålen med anretterringe på en bund af sprød salat. Når du bruger anretterringe bliver din rilette hel rund og kan let portionsanrettes. Har du ikke anretterringe, kan du selvfølgeligt også bare anrette en klat rilette på hver tallerken.

Drys friskkværnet peber på hver anretning inden servering. Server evt. med raw crackers eller et stykke glutenfrit brød.

BONUS Grønkål er en ren vitaminbombe og bl.a. en god kilde til jern, kalcium, A- og C-vitamin, og så er den rig på naturlige antioxidanter, som beskytter kroppens immunforsvar.

Opskriften er fra 42Raw
Fotograf: Kristian Holm