Gule vafler med manchego

Jeg er pjattet med vafler fordi det er så nemt at lave. Blenderen og ovnen klarer det meste af arbejdet. Og så kan de laves på forhånd.
Salte vafler, søde vafler, grønne vafler, røde vafler … og her gule vafler.
Det du kommer ovenpå afhænger af hvad du har kommet i vaflerne. Prøv dig frem …der er uanede muligheder.

Det skal du bruge:

Opskrift til 4 vafler:
3 æg
100 gram gulerod (eller sød kartoffel) i mindre stykker
50 – 60 gram manchego fåremælksost i tern
1 dl. mælk – gerne plantemælk
3 tsk Husk – den grønne
3 spsk. mel fx quinoamel, kikærtemel eller anden glutenfri mel
2 tsk stødt gurkemeje
1 tsk bagepulver 
½ tsk salt

Sådan gør du:

Start med at blende æg og mælk sammen med ost og gulerod.
Blend resten af ingredienserne sammen med æggemassen i blenderen.
Hæld dejen i vaffelforme. Fyld lige netop så meget dej i at toppene i formene er dækket.

Bag ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter.

Pynt dine vafler med en masse grønsager, rejer, laks, stegt kyllingebryst i skiver, og lidt crunch fx. æble både, radiser, bladselleri eller noget helt femte.

Lav gerne en dressing af cremefraiche eller kokosyoghurt smagt til med fx. citronsaft og skal, samt fintrevet frisk ingefær.
Drys med en kontrast farve fx. sort sesam eller jomfru i det grønne (blomst).
Server med det ønskede og nyd.

Opskrift og billede: Sund Sans