Opskrift til én person
120 g. vanilje soya eller andet mælk
1/2 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
2-3 tsk. ahornsirup
1/2 citron, skallen
1 spsk. neutral collagen
20 g. chiafrø
100 g. ymer
Topping
Bærkompot
Nødder
Frugt/ bær
Kom mælk, vanilje, salt, ahornsirup og citronskal i en ønsket beholder med låg. Rør rundt og tilsæt collagen og chiafrø - rør godt rundt indtil de er fordelt. Sæt det til side og efter 10 min rører du godt igennem igen, så alle chiafrø er svulmet op og fordelt i mælken (det skal ikke klumpe). Sæt låg på og kom det på køl minimum 2 timer eller natten over.
Dagen efter røres ymer i grøden, så den bliver lækker cremet. Du kan tilføje mere efter smagspræference.
Top efter ønske, fx bærkompot, frugt, nødder eller for luksusversion knuste kammerjunker og jordbær.