Lakridsjuice

Guf for lakrids-elskere! Vi er jo mest til chokolade – men det er virkeligt også megen lækkerhed i lakrids. Lakrids er en af vores favorit-urter, med en lang række fantastiske egenskaber.

Det skal du bruge

2 store fennikel, skåret i skriver, der passer til din juicer
1 agurk
1-2 dråber flydende stevia
1 tsk. lakridsekstrakt (det helt mørke – ikke lakridsrodspulver)

Sådan gør du

Juice fennikel og agurk og rør op med stevia og lakridsrodsekstrakt. Vi pisker juicen med et piskeris for at lakridsektrakten ikke skal klumpe. Server med masser af isterninger og pynt evt. med en lakridsrod og en lakridstagetes. Lakridstagetes kan også spises;)

LAKRIDSROD: GLYCYRRHIZA GLABRA Lakridsrod bruges ofte i urtemedicin til at styrke binyrerne og bedre modstå stress. Men lakrirdsrod har også en anti-inflammatorisk egenskab og er derfor uundværlig ved allergier, specielt dem som påvirker luftvejene, som f.eks. astma. Lakrids er god til Luftvejene: slimlø-sende ved hoste, astma, akut og kronisk bronkitis. Ved virus-og bakterieinfektioner har glycyrrhiza glabra også vist sig effektiv og bruges udvortes mod herpes simplex og herpes zoster. Indvortes ved skoldkopper, blærebetændelse m.m. Glycyrrhiza glabra har en binyre-barkhormon-lignende effekt (fremmer virkningen af kroppens kortisol og ACTH).

OBS Lakridsrod bør ikke anvendes i tilfælde af forhøjet bloddtryk, krumpelever, graviditet, ødemer, belastede nyrer, hjerteinsufficnes og bør heller ikke anvendes af patienter, som indtager vanddrivende midler, der nedsætter blodets kaliumindhold).

Fotograf: Cophia Nirrvana