N'ice Cream med bønner

Sunde ispinde med kokosmælk, nøddesmør, bønner og sødet på dadler. Opskriften er udviklet af Alberte Stengaard. Læs Albertes gode tips til sunde is her

Bruger du Collagen Natural så anvend fx 20 gram i denne opskrift. Det gør isene endnu mere cremede!

Det skal du bruge


Ispinde
1 dåse butterbean eller kikærter (drænet og skyllet)
130 g medjool dadler (uden sten)
1 dåse kokosmælk (fuldfed)
100 g mandelsmør
20 g kokosolie eller kakaosmør (smeltet)
25 g ahornsirup eller kokospalmesirup
1 stk vaniljestang, kornene (1 tsk. ren vaniljepulver)
1 nip salt

Overtræk
150 g chokolade
Evt. 1,5 spsk kokosolie (ell. 15g kakaosmør)

Sådan gør du


Kom alle ingredienser til ispinde i en kraftig blender. Blend indtil hel cremet ca. 1 min. Skrab gerne ned 1 gang undervejs så alt kommer med.
Klargør dine isforme og kom massen heri. Frys dine ispinde minimum 5-6 timer. Tiden afhænger af størrelsen på dine forme.

Når dine ispinde er helt frosne, fjernes de forsigtigt fra formen og lægges på bagepapir med hård underflade (fx. et skærebræt). Kom tilbage i fryser mens du klargør din chokolade.

Smelt din chokolade over vandbad. Du kan tilsætte lidt kokosolie hvilket gør chokoladen nemmere at overtrække. Når chokoladen er smeltet kommes det i et glas hvori dine ispinde kan passe ned i.

Tag ispinde ud af fryser og dyp dem i chokolade. Læg tilbage på bagepapir og drys evt. med pynt hvis ønsket og kom tilbage på frys. Fortsæt med resten af ispindene.

Tag 2-3 ispinde af gangen og lader resten være på frys så du undgår de begynder at tø op.

Når chokoladen er stivnet kan du servere straks eller opbevare dem i lufttæt beholder på frys.

Lad ispindene tø op 5-15 min. inden du skal spise dem så er de perfekt cremede og lækre. Tiden afhænger af størrelsen på ispinde.