Nøddesteg

Den veganske hovedret på julebordet.

Det skal du bruge

2 stænger bladselleri skåret i tern
1 porre i skiver
2 løg hakket
2 fed presset hvidløg
350 g. champignons (eller blandede svampe efter behag) i skiver
kokosolie til stegning
2 ½ dl. grønsagsbouillon (1 tsk Herbamare grønsagsbouillon opløst i vand)
550 g. nøddemel (hasselnødder, cashew nødder, mandler, valnødder blendet i foodprocessoren)
1 dl. kikærtemel mel (eller puré af kogte kikærter eller hvide bønner)
2 spsk. hakket persille
1 tsk tørret timian
Salt og peber

“Fløde”:
½ dl cashewnødder
1 dl vand

FYLD
100 g. æbler i både (uden skræl)
100 g. svesker – uden sten

Sådan gør du

Start med at sautere bladselleri, porre, løg, hvidløg og champignons i ca 10 min i kokosolie. Tilsæt grønsagsbouillon og lad grøntsagerne simre. Hæld nøddemel, kikærtemel mel (eller puré af kogte kikærter eller hvide bønner), hakket persille og tørret timian i. Smag til med salt og peber. Lav fløden ved at blende cashewnødder og vand til “fløde”.Rør fløden i nøddefarsen. Fyld halvdelen af farsen i et ildfast fad. Læg fyldet i midten og smør resten af nøddefarsen over. Bag nøddestegen ved 200 grader midt i ovnen i ca. 45 min.

Opskriften er fra Nyd Dig Sund julemad
Fotograf: Cophia Nirrvana