Ørredtærte med grønkål og ærter

Lille nem og grøn fiskeret. Ørred kan også erstattes med laks eller en anden fed fisk.

Det skal du bruge

Fyld:
2 æg
2 dl grøn puré*
1 spsk revet citronskal fra økologisk citron
salt
peber
250 g fersk ørredfilet
150 g grønkål (frossent optøet grønkål kan også bruges)
1 dl fine grønne ærter
1 håndfuld krydderurter

*Grøn puré:
3-4 buketter let dampet broccoli
100 g babyspinat
2 1⁄2 dl grønne ærter, friske eller optøede frosne

Madtærtebund:
125 g fedtreduceret mandelmel
75 g tapica-stivelse
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk urtesalt
50 g smør
1 æg

Sådan gør du

Grøn puré: Damp broccolien meget let i usaltet vand. Skyl spinaten grundigt. Put alle de grønne sager i din blender eller foodprocessor, og blend, til puréen er ensartet og helt glat.

Bland de tørre ingredienser godt. Smuldr smørret heri. Når alt mel og
smør er blandet, samles dejen med ægget. Der skal ikke æltes, men bare
skabes en glat og ensartet dej, som straks fordeles i en tærtebund, ca. 28
cm i diameter.

Tænd ovnen på 170 grader. Rør æg, grøn puré, citronskal, salt og peber
godt sammen. Skær ørredfileten ud i mindre stykker. Fordel den friske
eller optøede grønkål, ørred og ærter jævnt på tærtebunden. Bag tærten
i 20 minutter, eller til æggemassen er stivnet. Drys med krydderurter
og revet citronskal.

Opskriften er fra Naturlig Mad af Katrine Tuborgh.
Foto Katrine Tuborgh