Rabarber Is

Mormor-is! Lækre ’flødeis’, der emmer af sommerstemning og mormormad. Bare uden tilsat sukker og mælkeprodukter.

UDSTYR elpisker, isforme og ispinde

INGREDIENSER (10 ispinde)

150 g. snittede rabarber
2 dl vand
Korn fra 1/2 stang vanilje
4 dadler, hakket fint
3 spsk honning
2 dåser kokosmælk - ikke light
1 pasteuriseret æggeblomme

OVERTRÆK
1 dl kakaosmør, smeltet
3 spsk kokoscreme (den faste del af en dåse kokosmælk, jo fastere des bedre)
3 spsk sukrin melis vaniljekorn fra 1/2 stang vanilje

Sådan gør du

Bring rabarber, vand, dadler og vaniljekorn i kog og lad dem simre til de er møre, men ikke kogt til mos. Det tager ca. 5-6 minutter.

Hvis rabarbergrøden bliver for brun, kan du tilsatte en spsk rødbedejuice eller 1 tsk rødbedepulver. Sæt til afkøling. Pisk kokosmælk, honning og æggeblomme. Vend rabarbergrøden deri. Fordel cremen i isforme, sæt en ispind ned i hver is og sæt dem i fryseren, til de er frosne. Lav den hvide chokoladeovertræk ved at røre ingredienserne godt sammen. Du kan også nøjes med at smelte en plade god hvid chokolade.

Tag de helt frosne is ud af isformene og dyp isene i den smeltede hvide chokolade. Drys med det samme med frysetørrede hindbær eller anden pynt inden chokoladen størkner. Sæt dem i fryseren igen indtil servering.