Salted caramel tærte med chokolade ganache

Salted caramel og chokolade er bare SÅ lækkert. Og så er denne tærte nem at lave på forhånd (opbevares i fryser) og pynte med bær på toppen før servering. 

Det skal du bruge:

Dadelbund:
150 gram dadler (udstenet) 
60 gram ristede mandler eller hasselnødder 
60 gram mandelmel
1 spsk kokosblomst nektar
1 knivspids salt (smag til alt efter hvor "salty" du vil have den)

Chokolade ganache:
100 gram mørk chokolade eller ceremonial cacao
2 spsk koldpresset kokosolie
1 spsk kokosblomst nektar
1 spsk nøddesmør efter eget valg. Fx mandelsmør
1 knivspids salt & vanilje 

Topping:
Jordbær (skåret i fine skiver), hindbær, blåbær mv. + fx mynteblade eller spiselige blomster er super smukt på kagen. Passionsfrugt gør sig også godt til den intense chokolade caramel smag. Du kan altid også toppe med fx en vaniljecreme.

Kageform: ca. 24 cm. i diameter

Sådan gør du:

Rist nødderne ved 150 gr. i ca 10 minutter. Kom alle ingredienser til daddelbunden i en foodprocessor og kør til det er godt klistret. Tilsæt evt. mere kokosblomst nektar, hvis det bliver for tørt. 

Pres massen ud i en form (ca. 24 cm. i diameter) med bagepapir i bunden og fold lidt op ad kanten, så den holder på chokolade ganashen. 

Smelt chokoladen over vandbad og tilføj de andre ingredienser til chokolade ganachen. Rør godt til det er cremet og blank. Hæld ganachen over daddelbunden. Kom kagen i fryseren i min. 40 minutter til chokoladeganachen er helt størknet. 

Tag ud ca. en halv time før servering og pynt med bær. Enjoy <3


Har du lyst til en version med blåbær creme på toppen, så finder du opskriften her:

Salted caramel tærte med chokolade ganache og blåbærcreme

Opskrift inspireret af Vegan Niinja / Niina Snijder. Niinas originale version finder du her