Yoghurt Sorbet

Har du lavet en god portion yoghurt, kan du lave den om til en skøn probiotisk is. Så sund, at du med god samvittighed kan servere den som morgenmad for ungerne.

Det skal du bruge

1/2 liter yoghurt (yoghurt på fåremælk, gedemælk og kokosmælk fungerer ganske fint)
1 dl ægte blåbær (evt fra frost)
1 moden banan
Kornene fra en stang vanilje eller 1/2 tsk vaniljepulver
Kan evt sødes ekstra med honning, manukahonning eller birkesød.

Sådan gør du

Blend yoghurt, vanilje og banan til en cremet smoothie. Rør blåbærerne rundt i din ismasse, så de afgiver farve og smag. Hæld ismassen i din ismaskine og følg instruktionerne. Isen kan også fryses i isforme, hvis du ikke har en ismaskine. Sød evt. med en moset banan, honning eller et drys Birkesød. Opskriften er fra Fermentering Fotograf: Cophia Nirrvana