Guide til at undgå svedpletter - og til at fjerne dem

Sure svedpletter istedet for velduftende armhuler?

Får du trælse svedpletter på tøjet så læs med her :)

Guide til at undgå svedpletter og til at fjerne dem.

Af Karen Bang, Kosmetolog, Beauty Supply Får du sved-pletter på tøjet så læs med her. Svedpletter kan nemlig forhindres ved at du ændrer lidt på dine rutiner, når du anvender deo eller schmidts deodoranter. Og ingen grund til bekymring, for sved-pletter er ofte ret nemme at fjerne, hvis du får dem.

Sådan forhindrer du svedpletter

Lad os se nærmere på, hvordan man forhindrer svedpletter, og hvordan man fjerner dem.

Aluminiumbaserede forbindelser, der ofte findes i antiperspiranter, siges at være skyldige i sved-pletter fordi aluminium-forbindelser kan binde sig sammen med din krops naturlige urinstof (der findes i din sved) hvilket fører til de klassiske gule svedpletter.

Men Schmidts deodoranter har fjernet alt aluminium i deres deodoranter. Så her få du gode råd til at anvende din deodorant korrekt. Anvend din schmidts deodorant på helt tørre armhuler, kommer du deodoranten på fugtige eller våde armhuler er sandsynligheden større for at deodoranten ikke virker og at de naturlige urinstoffer ikke bindes fast til huden, men danner gule svedpletter på tøjet. Desuden kan det give svamp, hvis ikke armhulen er tør.

GÅ IKKE AMOK med produkter som Schmidts, for du skal ikke anvende særlig meget deodorant. Går du amok med et overforbrug af deodoranten vil den overskyende deodorant sætte sig på tøjer. Skulle du ha været lidt for flittig med at påføre, kan du tørre det overskyende af med en blød klud eller kleenex.

Nu hvor du er sikker på at dine armhuler er helt tørre og ikke våde eller fugtige skal du holde deodorant let mod hudens varme og mærk at den smelter mod hudens varme og derefter påfører du deodoranten med 1 eller 2 træk som trækkes oppe fra og nedefter. Vores svedkirtler hænger "nedad" og derfor trækker man deo oppefra og ned. Gentag hvis du har behov. Anvender du creme deodoranten i krukke skal du smelte den op mellem hænderne og trække den på oppe fra og ned efter.

Når du påfører dedoranten er det bedst for dine armhuler, hvis du holder huden stram i armhulen og dette gøres bedst ved at bøje armen bagud og lade hånden hvile på baghovedet imens. Nu er du dækket ind resten af dagen og skal ikke påføre yderlige - har du været til sport og i bad skal du dække ind igen.

Vask dine armhuler ordentlig rene, anvend gerne en bomulds vaskeklud. Schmidt´s naturals deodoranter lader huden svede og lægger sig på huden og absorberer sveden. Derfor er det vigtigt at få den vasket af om aften og lade armhulerne ånde natten over. Et ekstra tip er at anvende intimsæbe til vask af dine armhuler da de ofte er skånsomme og gode mod den sarte hud i armhulerne.

Stramt tøj som sidder tæt op i armhulen ( og særlig syntetiske stoffer ) hvor huden ikke kan ånde, er modtagelig for svedpletter. Så løsn lidt op for stramt tøj eller tøj med høje stramme ærme udskræninger.

Sådan fjerner du de frygtede gule svedpletter

Her er nogle enkle forslag til at fjerne de stædige pletter uden at bruge alle de "kemiske" ingredienser, som nogle gange findes i konventionelle pletfjernere.

Er det friske pletter så drys pletterne med natron. Natron løsner olierne fra tøjet. Lad det trække nogle minutter, så natronen absorberer de overskydende olier og børst let efter med bomuldsklud, læg derefter tøjet i blød i hvid eddike i 15 min og vask efter med lidt opvaskemiddle, skyl og vask tøjet som vanligt.

Gamle eller genstridige svedpletter fjernes med en pasta som blandes af lige dele hydrogenperoxid (Brintoverilte) og natron. Gnid pletten ind og lad det virker i 5 min. hvor efter tøjet vaskes som vanligt. OBS kun på hvidt tøj. Du kan også anvende almindelig købe rense produkter. Vi anbefaler dog ikke at disse metoder anvendes på fx ægte silke eller dyre uld materialer.

Vi håber at du bliver glad for din schmidts naturals deodorant og følger vores gode råd. Læs også vores hudplejeguide til sunde armhuler Her finde du hele sortimentet af Schmidt's deodoranter