Hudpleje guide til dine armhuler

Sådan får du sunde velduftende armhuler

Vidste du at armhulerne er en af de meste følsomme områder på kroppen, og de ofte er sat i et hjørne for at være en "stinkende" del af vores anatomi? Sandheden er at vores armhuler har brug for mere pleje, end vi er tilbøjelige til at antage!

Se de skønne schmidts naturlige deodoranter her

Hudpleje guide til dine armhuler

Af Karen Bang, Kosmetolog, Beauty Supply Vores armhuler et et af de meste følsomme områder på kroppen, og de har brug for mere pleje, end vi er tilbøjelige til at antage. De er pakket med en høj koncentration af nerver og lymfeknuder, der absorberer ingredienser direkte ind i vores kapillærer. Ikke kun det, men huden i armhulerne er faktisk tyndere end resten af vores hud, og får sjældent sollys, hvilken gør dem ekstra følsomme.

Sådan stimulerer du lymfevævet i armhulen

Massér dine armhuler, gi dem en blid massage for at stimulere lymfevævet - det øger dit immunforsvar. Anvend gerne en tyndtflyende creme uden parfume. Gør det gerne om aftenen og sørg for at huden er helt ren og at du ikke har anvendt deodorant. Vask eller tør cremen af, når du er færdig.

Anvend ikke deodorant om natten

Deodorant bør ikke anvendes til natten. Det er vigtig, at vi lader vores svedkirtler arbejde - at de får lov at svede - og at den sarte hud i armhulerne får lov til at "trække vejret". Derfor er det en rigtig god ide at vaske sig under armene inden sengetid. Således får du også vasket sved og rester af deodorant væk, så armhulen kan ånde frit.

Mørke og misfarvede armhuler!

Har du mørke eller misfarvede armhuler, kan det være pga. døde hudceller eller forkert brug af deodorant. Dine armhuler danner og frastøder også døde hudceller, og bliver de ikke hjulpet væk, bliver de siddende. Sved kan også blive siddende i de døde hudceller og lugte. Så døjer du med svedlugt, så vask dine armhuler hver aften med en vaskeklud eller en svamp. Det fjerne de døde hudceller, som måske er dem, der 'holder på' svedlugten. Du kan også bruge din ansigtspeeling et par gange om ugen i armhulerne. Men husk, at huden er meget tynd og sart, så vælg en fin ansigtspeeling - ofte vil en body peeling/scrub er for grov for den sarte huden. Fugt huden og peel med meget blide cirkulære bevægelser - og skyl af. Dette er bedst at gøre om aftenen så huden får ro natten over. Anvend ikke deodorant før næsten morgen. Mørke armhuler kan også skyldes svamp, som bl.a. kan komme hvis armhulen ikke er tør inden brug af deodorant, eller hvis ikke man vasker sig grundigt nok. Her kan en vaskeklud være et godt hjælpemiddel. Anvendelse af nogle deodoranter eller stramt siddende tøj kan irritere vores armhuler efter barbering. Så prøv at vente 10 minutter før du tager deodoranten på - eller barbér dig under armene lige før sengetid og lad huden komme sig natten over.

Armhuler og Schmidt´s deodoranter

Selvom vi ikke tænker på vores armhuler som et "tørt" område, så er den tynde hud i vores armhuler faktisk tilbøjelig til dehydrere, især fordi de antibakterielle egenskaber af mange deodoranter kan føre til at huden udtørrer, så hold dem fugtet. Kan jeg ikke tåle schmidt´s deodoranter ? Jo, det kan langt de fleste. Hvis du anvender dem korrekt, vil du opleve at schmidt´s deodoranter er fuldstændig anderleders end andre deodoranter. Vi er vilde med Schmidt's deodoranter og håber også du er/bliver det. Det er en helt særlig deodorant, så derfor er det vigtigt at du læser vejlledingen grundigt.

Sådan anvender du Schmidt's deodorant

Det er vigtig at huden i armhulen er helt tør inden deodoranten påføres. Deodorant stift: Sørg for at armhulens hud er strammet helt ud, dette gøres bedst ved at bøje armen bagud og lad hånden hvile på baghovedet. Det er en hård creme deodorant derfor er det vigtig at holde den kortvarigt mod huden under armene, så den blødgøres ved mødet med kroppens varme Påfør derefter deodoranten med rolige bevægelser oppefra og nedefter, løft væk fra huden og gentag bevægelsen. Køres deodoranten op og ned kan du ridse huden med det natron der i og det vil mistænkeligt ligne eksem - men det er blot huden, som er blevet ridset. Du risikerer også at smøre deodorant ind i svedkirtlerne, da disse "hænger nedad".

Svedpletter på tøjet

Har du opdager en plet på tøjet oppe under armhulens område og spekulerer på, hvordan det kom der? Mange mennesker tilskriver disse som "sved pletter", men de er ofte resultatet af et samspil mellem din sved og de aktive ingredienser i din deodorant. Den største synder her er antiperspiranter, som indeholder aluminium-baserede forbindelser, der er særligt tilbøjelige til at danne farve sammen med kroppens urea (nitrogen rige organiske forbindelser som kroppen udskiller i små mængder) findes i din sved. Så endnu en grund til at bruge Schmidt's deodranter uden aluminium. Læs også vores Guide til at undgå gule svedpletter - og til at fjerne dem Her finder du hele sortimentet af Schmidt's deodoranter