Risengrød

Risengrød uden mælk.

Til 2 personer

Det skal du bruge

GRØD
100 g mandler
5+3 dl vand (alternativt undlad mandler og vand og brug istedet 8 dl. rismælk)
100 g grødris, fuldkornsris, quinoa eller perlebyg
1 knsp. himalayasalt
2 dl cashewnødder, gerne udblødt i vand
2 dl vand
3 spsk. lecitingranulat

"KANELSUKKER"
3 spsk kokospalmesukker
4 tsk. kanel

Sådan gør du

Kog risene ved svag varme i 5 dl vand i 10 minutter under låg. Blend mandlerne med 3 dl vand til mandelmælk. Si klumperne fra mandelmælken. Hæld mandelmælken ned til risene. Rør jævnligt. Kog op, og kog videre under låg ved svag varme, under jævnlig omrøring, til risene er bløde og har konsistens som tynd grød, ca. 25 minutter (eller som anvist på posen). Grøden bliver fastere, når den står. Smag til med salt, og køl af. Blend cashewnødder med 2 dl vand og 3 spsk. Lecitingranulat. Rør denne ”fløde” i din risengrød.

"KANELSUKKER" Bland godt og drys på din risengrød. Det gør næsen rød ;)

Fotograf: Cophia Nirrvana