Regnbue hummus

Hummus i 3 versioner; Alm., med rødbede og sød kartoffel
Hummus er fantastisk som tilbehør til grøntsagsfritter,
som grønt pålæg, mv.

Det skal du bruge

Udstyr: Foodprocessor

300 g ukogte kikærter eller to dåser med ca. 250 g i hver
Knap 1 dl. olivenolie
Saft fra 1 citron
2 fed hvidløg
1 spsk tahin
1 tsk spidskommen
Evt. lidt vand
Salt og peber

Rødbede-hummus
3 bagte rødbede
3 spsk kapers
1 ekstra spsk citronsaft

Sweet potato-hummus
2 bagte søde kartofler
3/4 røget paprika
1 knivspids cayenne peber
1 ekstra spsk citronsaft

Sådan gør du

Skyl kikærterne og sæt dem i blød i vand i 8-12 timer.

Brug evt. næsten kogende vand og tilføj et par spsk fuld citron eller æblecidereddike. På den måde bliver kikærterne lettere at fordøje. Hæld vandet fra og kog kikærterne i friskt vand. Kikærterne koges i 40 - 60 minutter. Hak hvidløg og evt chili og bland det i kikærterne sammen med spidskommen, tahin, olie og citronsaft. Blend massen i en foodprocessor eller en blender til det har en tyk, glat konsistens. Smag til med salt og peber.

Rødbedehummus Brug halvdelen af din hummus og tilsæt to små bagte rødbeder og 3 spsk kapers. Bag evt rødbederne som fritter i 20 min. ved 200 gr. Måske har du allerede ‘preppet’ nogle fritter, du kan bruge. Tilsæt en ekstra spsk citronsaft.

Sweet potato-hummus Brug halvdelen af din hummus og tilsæt 2 mellemstore bagte søde kartofler og ¾ tsk røget paprika, en knivspids cayenne peber og 1 spsk citronsaft. PS! Du kan også købe kikærter på dåse, men vi synes, dem man selv koger er mere sprøde og har en mere fast konsistens. Og så er det meget billigere og du slipper for konserves.