Brownie Babe

42Raw's populære brownie. En skøn, mørk chokoladebrownie med orange gojibær-krymmel. Denne brownie blev opfundet til Danmarks første raw food-café 42° RAW. Holder sig længe på køl eller i fryser.

Ca. 16 store stk

Det skal du bruge

UDSTYR Kraftig blender eller food processor, evt firkantet brownieform

KAGEDEJ

2 dl grofthakkede paranødder
2 dl kokosolie
10 dl dadler
2 dl rå kakaopulver
1 knivspids god salt

DRYS
1 dl gojibær
1 dl kokosmel

Sådan gør du

Blend dadler, kokosolie, kakaopulver og himalayasalt til en dadel pasta. Tilsæt evt. lidt vand. Rør de hakkede paranødder i. Form dejen, til den er ca. 3 cm tyk i en brownieform (eller andet firkantet fad), og sæt på køl mens du laver gojibær drys. Blend gojibær og kokosmel i en blender eller en kaffekværn, og drys det over kagen. Skær kagen i kvadrater, inden den serveres.

TIP brug bløde dadler, som f.eks. medjoul dadler. Så slipper du for at køre dadlerne gennem en food processor og kan i stedet ælte dem til dadelmasse i hånden.

PARANØDDER er blandt de mest næringsrige nødder, der findes. De indeholder meget af den immunstimulerende antioxidant selen, som bidrager til at forebygge hjertesygdomme og tidlig aldring. Selen har endvidere betydning for synet og for hårets og hudens sundhed. Paranødder indeholder også zink, magnesium, kalcium, gluthation og jern, Omega-6, B1samt biotin og er meget proteinrig.

Fotograf: Cophia Nirrvana