Bagt grøntssagssuppe med ristede kikærter
Måske har du set denne 'suppe-trend', hvor man bager ingredienserne først for derefter at blende dem. Det er super lækkert og giver suppen en masse god smag!
Ingredienser
1 stk. hokkaido
2 stk. rødløg
1 hoved hvidløg
2 røde peberfrugter
4 store tomater
3 spsk. olivenolie
1 tsk. røget paprika
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
1 tsk. spidskommen
½ tsk. chiliflager
3 dl. grøntsagsbouillon
3 dl. madfløde eller kokosmælk
2-3 spsk. æblecidereddike
Salt, peber
Ristede kikærter
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og beklæd bageplade med bagepapir.
Vask græskar, skær halvt over, udhul og skær herefter i kvarte. Kom på bageplade. Skræl løg og skær i halve og skær toppen af et helt hvidløg med skrællen siddende på. Udhul og skær peberfrugter halvt over, skær tomater i halve og kom alt på bagepladen. Drizzle med olie samt krydderier og kom folie over. Bag først ca. 1 time i ovnen med folie på og tag det derefter af og giv grøntsagerne ca. 10-15 min til de er let karamelliseret og har en let roast.
Imens klargør ristede kikærter ved samme ovnvarme (se længere nede).
Når grøntsagerne er klar, kommer de i en powerblender, husk at få olie og krydderier med. Pres hvidløg ud af skrællen og kom i blenderen. Tilføj bouillon, fløde, æblecidereddike samt rigelig salt og peber. Blend indtil cremet og lækker.
Smag til med salt, peber og evt. lidt æblecidereddike for yderligere syre. Kom i gryde og varm suppen igennem.
Server med ristede kikærter, saltede mandler og frisk koriander.
Ristede kikærter
Dræn kikærter og skyl dem godt i sigte. Kom i skål og vend med olie samt krydderier.
Kom på bageplade og rist dem i ovnen ca. 30 min. indtil de er sprøde og lækre. (Vend gerne 1 gang undervejs).