Cremet blomkålssuppe med persillepesto

Blomkål er en imponerende grøntsag med mange talenter. Det kræver sin grøntsag at smage godt selv i N'ice Cream. Og det formår den sågar. Vi er fans!

At blomkål er enestående i suppe er ingen overraskelse. Så husk at lave cremede blomkålssupper. De er SÅ skønne.

Til 2 -4 personer

Det skal du bruge

1 lille blomkålshoved
2 løg
2 fed hvidløg
1 liter grøntsagsbouillon
1-2 dl kokosmælk eller plantefløde
saft fra ½ citron
30 gram Collagen Pure Natural
Salt og peber
evt. 1 lille bundt persille eller dild
1 spsk. kokosolie
evt. 2 spsk balsamico

Topping:
Fx persille pesto (erstat blot rucola med persille i denne opskrift)

Sådan gør du

Varm olien og tilsæt hakket løg og hvidløg. Svits til de er klare - uden at have taget farve. Skyl blomkålen og del den i mindre buketter. Tilsæt blomkålen og svits det med et par minutter.

Hæld boullion over og kog blomkålet mørt - ca. 20 minutter.
Tag gryden af varmen og blend suppen. Tilsæt herefter kokosmælk.

Sæt gryden tilbage på varmen og smag suppen til med citron, salt og peber og evt collagen..

Serveres med persille pesto, frisk persille eller dild på toppen.

Tilbehør: Evt hele bagte gulerødder, ristede svampe eller brød.

Blend suppen og smag til med salt og peber - og evt balsamico eller lidt citron.

PS! Hvis du ønsker suppen tyndere, tilsætter du blot lidt mere væske.