Cremet blomkålssuppe med kokosmælk
At blomkål er enestående i suppe er ingen overraskelse. Så husk at lave cremede blomkålssupper. De er SÅ skønne.
Til 2 -4 personer
Det skal du bruge
1 lille blomkålshoved
2 løg
2 fed hvidløg
1 liter grøntsagsbouillon
1-2 dl kokosmælk
saft fra ½ citron
Salt og peber
evt. 1 lille bundt persille eller dild
1 spsk. kokosolie
evt. 2 spsk balsamico
Sådan gør du
Varm olien og tilsæt hakket løg og hvidløg. Svits til de er klare - uden at have taget farve. Skyl blomkålen og del den i mindre buketter. Tilsæt blomkålen og svits det med et par minutter.
Hæld boullion over og kog blomkålet mørt - ca. 20 minutter.
Tag gryden af varmen og blend suppen. Tilsæt herefter kokosmælk.
Sæt gryden tilbage på varmen og smag suppen til med citron, salt og peber.
Serveres med frisk persille eller dild på toppen.
Tilbehør: Evt hele bagte gulerødder, svitsede svampe eller brød.
Blend suppen og smag til med salt og peber - og evt balsamico eller lidt citron.
PS! Hvis du ønsker suppen tyndere, tilsætter du blot lidt mere væske.