Yachaejeong - koreansk pandekage
Koreanske pandekager er en populær ret enten som tilbehør eller som hovedret med en salat ved siden af.
Pandekagerne er lette at lave, reducerer madspild, smager skønt, og så føles det lidt som en blanding af at spise pizza og sushi.
Til to personer.
Det skal du bruge:
- 500 g. blandede grøntsager, fx kål, løg, forårsløg, gulerødder, svampe peberfrugt, søde kartofler, mv. (du kan godt bruge grøntsager fra frost).
- 4 dl vand
- 200 gram mel eller glutenfri mel, fx boghvedemel
- ca. 1 tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. karry og/eller gurkemeje
- Lidt olie til stegning
- Evt. hakkede krydderurter, koriander
Sauce/dip
- 1 dl tamari, soja eller vores coconut aminos
- 2 spsk. mørk sirup (alternativt brun farin)
- Lidt sød chilisauce
- Saft fra en lime eller 1/2 citron
- Evt. reven ingefær
- Evt. reven/presset hvidløg
- 1 tsk sesamfrø
Sådan gør du:
Skær alle grøntsager i strimler - de skal helst være meget fine.
Rør dejen sammen af vand, mel, salt, karry og bagepulver. Jeg bruger altid min blender.
Vend grøntsagerne i dejen. Herefter steger du fire pandekager af dejen på en medium-varm pande. Vend pandekagerne, når de har lidt farve og skorpe.
Herefter vendes de flere gange, så grøntsagerne bliver møre.
Rør dip'en sammen.
Drys pandekagerne med lidt hakkede urter og evt sesamfrø.
Skær evt pandekagen ud og dyp løbende stykkerne i dip.