Fennikelsuppe

Den supper smager som en drøm! Uanset om du kan lide fennikel eller ej, er jeg overbevist om, at du vil elske denne fløjsbløde suppe.

Det skal du skal bruge

5 kartofler
2 fennikel - gem toppen til pynt
1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk ingefær
2 spsk stødt korriander
ca. 1 liter grøntsagsboullion
1 1/2 dl havrefløde eller alm fløde
1/2 citron
salt og peber
lidt smør (plant eller alm.)
lidt olivenolie

Sådan gør du

Skær fennikel og kartofler i tynde skiver og sauter dem i en gryde med smør. Hak hvidløg og ingefær fint og sauter sammen med fennikel og kartofer.

Når du har taget lidt farve tilsæt korriander og bouillon - ca. 1 liter eller til grøntsagerne er dækkede. Lad det småkoge under låg i ca. 20-30 minutter.

Blend suppen med en blender eller en stavblender og smag til med salt og peber. Dryp også med en god olivenolie eller anden god olie.

Pynt med de fine toppe fra fennikel.

Server suppen i skåle og pres saften af 1/4 citron ud over hver suppe. 
-