Spørgsmål og svar om kollagen

Her får du svaret på en række af de typiske spørgsmål om vores marine kollagenpulver.

1. Hvor meget kollagen skal man tage om dagen?
Vi anbefaler 10 gram om dagen, fordi det er den mængde, som man anvender i de fleste videnskabelige studier om kollagen. Og fordi vi oplever, at 10 gram giver rigtig god og hurtig effekt.

2. Hvor meget svarer 10 gram til?
Når du modtager din kollagen, så mål op én gang, hvor meget 10 gram svarer til hjemme hos dig. Som tommelfingerregel svarer 10 gram til 2 spsk – dog er 10 gram af Collagen Chocolate  kun 1 spsk.

3. Hvor lang tid holder en bøtte?
Hvis du tager 10 gram om dagen, så holder en bøtte 30 dage.

4. Hvad er jeres kollagen lavet af?
Vores kollagen er lavet på fisk og er udvundet af skindet fra fisk – skind som typisk ellers bliver smidt ud eller brugt til dyrefoder. Ofte er kollagen lavet på gris eller ko, men vores er udvundet af fisk.

5. Hvordan bruger jeg kollagen?
Kollagen er et utroligt nemt tilskud at tage, fordi du kan komme det i stort set alt - både koldt og varmt. De fleste drikker blot deres kollagen i vand – her anbefaler vi  Collagen Chocolate eller Collagen Berry.

Du kan også komme kollagen i din kaffe, skyr/yoghurt, smoothies (kollagen må gerne blendes), grød, bagværk, osv. Hvis du mest vil bruge kollagen i mad, anbefaler vi Collagen Natural.

Se alle vores opskrifter med kollagen her

6. Fås jeres kollagen som tabletter?
Nej, det gør det ikke. Hvis du skulle tage 10 gram kollagen i tabletter, ville det svare til 10-20 tabletter. Typisk får man ikke særlig meget kollagen i tablet-løsningerne (under 2 gram) – og de er ofte rigtig dyre.

7. Fås jeres kollagen i små portionsposer?
Nej, vi synes ærlig talt det er spild af emballage. Det er super let at komme lidt kollagen i en lille bøtte og have med sig. Derudover er det forskelligt, hvor meget kollagen vores kunder tager dagligt. De fleste tager 10 gram og andre tager 15 eller 20 gram fordi de fx har mange ledsmerter og andre udfordringer.

8. Tåler jeres kollagen varme?
Ja, det gør det - særligt Collagen Natural er velegnet til varme. C-vitaminen i Collagen Chocolate og Collagen Berry tåler ikke høje varme grader, så hvis du vil drikke fx Collagen Chocolate som cacaomælk, så drik det kold eller lun mælken. Så bevarer du alle C-vitaminerne.

9. Hvad hjælper kollagen mod?
Kollagen er en meget vigtig byggesten i vores bindevæv, sener, hud, knogler, blod, osv. Op til 36% af vores knoglevæv og 75 til 80% af vores hud består af kollagen. Faktisk begynder vi allerede at miste collagen fra 25-år, men i særdeleshed fra omkring 35 år. Så hvis du er over 35 år og bemærker, at din hud har mistet smidighed og fasthed, er den ansvarlige altså kollagen - også kaldt for ungdomsproteinet.

Når kollagen-niveauerne i din krop bliver mindsket, bliver epitel-strukturerne svækket. Din hud bliver tyndere, dit hår bliver mindre stærkt og rynker og slap hud dukker typisk op. Vores krop er simpelthen afhængig af kollagen, for at have smuk hud, stærke og sunde muskler, organer, led, knogler, hår, negle og hud. Kollagen giver hele din krop styrke og elasticitet.

Kollagen har også en positiv effekt på appelsinhud, strækmærker og ar.

10. Hvad gør kollagen mere konkret for huden?
Rigtig mange tager kollagen for at holde deres hud og bindevæv smuk og spændstig. Kollagen har nemlig en opstrammende, udglattende og fugtgivende effekt på huden – og ikke kun i ansigtet, men på hele kroppen.
Brug 3 minutter på at læse vores indlæg
'Kollagen støtter din hud mod disse udfordringer indlæg'.

11. Hvor hurtig kan jeg forvente effekt?
De fleste oplever ret hurtig effekt. Det er individuelt og afhængig af, hvilken effekt man gerne vil opnå. Som tommelfingerregel skal du forvente mellem 6 og 8 uger.

12. Må gravide bruge kollagen?

Gravide og ammende må gerne bruge kollagen.

13. Hvorfor hjælper kollagen på ens tarmslimhinde og fordøjelse?
De færreste ved, at kollagen faktisk plejer og opbygger din tarmslimhinde – altså den hinde, der bl.a. afgør hvor godt du optager de næringsstoffer, du indtager - og ikke mindst udskiller det, som ikke skal optages. Bliv klogere på, hvorfor tarmslimhinden er så vigtig, og hvad du kan gøre, for at pleje den.

Det er super spændende og vi vil varmt anbefale dig at brug 3 minutter på at læse vores indlæg ’Derfor plejer kollagen din tarm’

14. Må børn og unge bruge kollagen?

Børn og unge må gerne få kollagen. Typisk anbefaler vi kollagen fra 30-års alderen, men døjer dit barn eller teenager med dårlig fordøjelse, allergi, udslæt, akne, eksem, appelsinhud, forstoppelse, ledsmerter, mv, så anbefaler vi at give kollagen en chance for at hjælpe.

15. Skal man tage C-vitamin sammen med kollagen?
Der er mange misforståelser om kollagen og C-vitamin. Man SKAL ikke tage C-vitamin sammen med kollagen for at få optimal effekt af kollagen. Men det er korrekt, at kroppen udnytter kollagen bedre, hvis der er C-vitamin til stede i vævet, hvilket de fleste jo har fra deres kost eller vitaminpille. Men er du i tvivl, kan du vælge Collagen Berry og Collagen Chocolate. De indeholder nemlig begge C-vitamin.

16. Hjælper kollagen mod akne?
Ja, kollagen kan støtte huden ved akne. Kollagen er en uundværlig del af sårheling, da det er en essentiel byggesten i huden. Når huden er ‘skadet’ af akne kommer kollagerne og hjælper med helingen. Kollagen spiller også en vigtig rolle ift at undgå ar, da det bruges af immunforsvaret til at lukke sår og skabe ny hud. Og hvad angår den inflammation (baktier, mv.) der ofte skaber akne, ja så er en af de vigtige aminosyrer (proteiner) i hydrolyseret kollagen, glycin, som er en kraftig antioxidant.

Læs mere om kollagen og om de 5 hud-udfordringer, som kollagen kan hjælpe imod

17. Hjælper kollagen mod rosacea, psoreasis,  og andre lignede former for udslæt?
Vi har rigtig gode erfaringer med kollagen mod disse lidelser. Faktisk har vi lavet vores egen lille mini-test på 6 kvinder med svær rosacea. Fem af dem fik rigtig positiv effekt og én oplevede ikke forandring, men hun tog heller ikke kollagen dagligt.

18. Kan man få kollagen, som er vegansk?
Kollagen fås ikke vegansk, det kræver animalsk materiale at udvinde kollagen.

19. Sætter et tilskud af kollagen kroppens egenproduktion i stå?
Nej, faktisk er det sådan at et tilskud af kollagen øger kroppens egen produktion af kollagen. Faktisk er det sådan at et tilskud af kollagen også stimulerer kroppens egen kollagen producerende celler.

20. Er det nogensinde for sent at begynde med kollagen?
Nej – tværtimod. Faktisk er der videnskabelige studier, der peger på, at jo mere kollagen man har mistet, desto større effekt får man af den kollagen man tager. Så nej, det er aldrig for sent at støtte hud, bindevæv, tarm, knogler, brusk, mv med et tilskud af kollagen.