Alt du skal vide om kollagen

Nysgerrig på kollagen og dens effekter? Her får du svaret på en masse spørgsmål om vores populære marine kollagen - vi kalder det skønhed indefra.

1. Hvad er collagen?
Den naturlige kollagen i vores krop er en meget vigtig byggesten. Efter vand består vi mest af kollagen. Men allerede fra 25 års alderen begynder vi at miste kollagen.

Vi er vilde med collagen, og derfor har vi udviklet 4 forskellige varianter. De aktive ingredienser i disse varianter

Beautiful Chocolate

Wonderful Aloe Vera

Powerful Acerola

Pure Natural

2. Hvor meget kollagen skal man tage om dagen?
Vi anbefaler 10 gram om dagen, fordi det er den mængde, som man anvender i de fleste videnskabelige studier om kollagen. Og fordi vi oplever, at 10 gram giver rigtig god og hurtig effekt. Du kan også 'nøjes' med 5 gram, men vi anbefaler ikke mindre end 5 gram.3. Hvor meget svarer 10 gram til?
Når du modtager din kollagen, så mål op én gang, hvor meget 10 gram svarer til hjemme hos dig. Som tommelfingerregel svarer 10 gram til ca. 1 spsk.

4. Hvor lang tid holder en bøtte?
Hvis du tager 10 gram om dagen, så holder en bøtte ca. 1 måned, da man ofte glemmer en dag ind imellem.

5. Hvad er jeres kollagen lavet af?
Vores kollagen er lavet på certificeret fisk og er udvundet af skindet fra fisk – skind som typisk ellers bliver smidt ud eller brugt til dyrefoder. Ofte er kollagen lavet på gris eller ko, men vores er udvundet af fiskeskind, som ofte ellers bliver kasseret. 

6. Hvordan bruger jeg kollagen?
Kollagen er et utroligt nemt tilskud at tage, fordi du kan komme det i stort set alt - både koldt og varmt. De fleste drikker blot deres kollagen i kaffe, smoothies eller juice – her anbefaler vi Collagen Natural. Du kan også vælge Collagen Chocolate og drikke det i kold (plante)mælk. Det smager rigtig godt!

Du kan også komme kollagen i din kaffe, skyr/yoghurt, smoothies (kollagen må gerne blendes), grød, bagværk, osv. Hvis du mest vil bruge kollagen i mad, anbefaler vi Collagen Natural.

Se alle vores opskrifter med kollagen her

7. Hvorfor er der forskel i prisen på de fire varianter?
Fordi de har forskellige varianter har forskelligt indholde og dermed forskellige funktioner.

Fx indeholder Beautiful Chocolate foodstate vitaminer og mineraler fra de naturlige råvarer, nemlig alle B-vitaminer (inkl.biotin), C-vitamin og zink  Dvs. du flere tilskud i én løsning. Derfor koster Collagen Chocolate mere end Collagen Natural, som er 100% kollagen uden vitaminer og mineraler.

8. Fås Collagen Natural med vitaminer?
Nej, det gør den ikke. Af den simple grund, at de naturlige viaminer har en smag, som skal dækkes af fx cacao. Hvis man kommer vitaminerne i Natural, vil den ikke smage godt.

9. Fås jeres kollagen som tabletter?
Nej, det gør det ikke. Hvis du skulle tage 10 gram kollagen i tabletter, ville det svare til 10-20 tabletter. Typisk får man ikke særlig meget kollagen i tablet-løsningerne (under 1-2 gram) – og de er ofte rigtig dyre.

10. Fås jeres kollagen i små portionsposer?
Nej, det vil få gramprisen til at stige rigtig meget. Og vi synes ærlig talt, det er spild af emballage. Det er super let at komme lidt kollagen i en lille bøtte og have med sig. Derudover er det forskelligt, hvor meget kollagen vores kunder tager dagligt. De fleste tager 10 gram og andre tager 15 eller 20 gram fordi de har særlige udfordringer.

11. Tåler jeres kollagen varme?
Ja, det gør det - særligt Collagen Pure Natural er velegnet til varme. Vitaminerne i Collagen Chocolate tåler ikke høje varme grader, så hvis du vil drikke fx Collagen Chocolate som cacaomælk, så drik det kold eller lun mælken. Så bevarer du alle vitaminerne.

12. Må børn og unge bruge kollagen?
Børn og unge må godt få kollagen.

13. Må gravide bruge kollagen?
Vi har mange gravide og ammende, som bruger vores kollagen. Produktet kan ikke erstatte en varieret og afbalanceret kost samt sund livsstil.

Er du i tvivl om du kan tåle det / bruge det, så kontakt din læge.


Kollagen er naturligt forekommende i vores krop og dannes i forbindelse med vedligeholdelse af hud, hår, negle, mv. 

14. Skal man tage C-vitamin sammen med kollagen?
Der er mange misforståelser om kollagen og C-vitamin. Man SKAL ikke tage C-vitamin sammen med kollagen for at få optimal effekt af kollagen. Men det er korrekt, at kroppen udnytter kollagen bedre, hvis der er C-vitamin til stede i vævet, hvilket de fleste jo har fra deres kost eller vitaminpille. Men er du i tvivl, kan du vælge Collagen Chocolate eller Powerful Acerola. De indeholder nemlig også C-vitamin.

15. Kan man få kollagen, som er vegansk?
Kollagen fås ikke vegansk. Det kræver animalsk materiale at udvinde kollagen.