Alt du skal vide om kollagen

Nysgerrig på kollagen og dens effekter? Her får du svaret på en masse spørgsmål om vores populære marine kollagen.

1. Hvad hjælper kollagen mod?
Den naturlige kollagen i vores krop er en meget vigtig byggesten. Efter vand består vi mest af kollagen. Men allerede fra 25 års alderen begynder vi at miste kollagen.

Kollagen bidrager til at mindske synligheden af rynker og fine linjer samt til at øge hudens elasticitet.

Kollagen har også en positiv effekt på appelsinhud, strækmærker og ar.

2. Hvor hurtig kan jeg forvente effekt?
De fleste oplever ret hurtig effekt. Det er individuelt og afhængig af, hvilken effekt man gerne vil opnå. Som tommelfingerregel skal du forvente mellem 6 og 12 uger.


3. Hvor meget kollagen skal man tage om dagen?
Vi anbefaler 10 gram om dagen, fordi det er den mængde, som man anvender i de fleste videnskabelige studier om kollagen. Og fordi vi oplever, at 10 gram giver rigtig god og hurtig effekt.

4. Hvor meget svarer 10 gram til?
Når du modtager din kollagen, så mål op én gang, hvor meget 10 gram svarer til hjemme hos dig. Som tommelfingerregel svarer 10 gram til 2 spsk – dog er 10 gram af Collagen Chocolate kun 1 spsk.

5. Hvor lang tid holder en bøtte?
Hvis du tager 10 gram om dagen, så holder en bøtte 30 dage.

6. Hvad er jeres kollagen lavet af?
Vores kollagen er lavet på fisk og er udvundet af skindet fra fisk – skind som typisk ellers bliver smidt ud eller brugt til dyrefoder. Ofte er kollagen lavet på gris eller ko, men vores er udvundet af fiskeskind, som ofte ellers bliver kasseret.

7. Hvordan bruger jeg kollagen?
Kollagen er et utroligt nemt tilskud at tage, fordi du kan komme det i stort set alt - både koldt og varmt. De fleste drikker blot deres kollagen i vand – her anbefaler vi Collagen Chocolate eller Collagen Berry.

Du kan også komme kollagen i din kaffe, skyr/yoghurt, smoothies (kollagen må gerne blendes), grød, bagværk, osv. Hvis du mest vil bruge kollagen i mad, anbefaler vi Collagen Natural.

Se alle vores opskrifter med kollagen her

8. Fås jeres kollagen som tabletter?
Nej, det gør det ikke. Hvis du skulle tage 10 gram kollagen i tabletter, ville det svare til 10-20 tabletter. Typisk får man ikke særlig meget kollagen i tablet-løsningerne (under 2 gram) – og de er ofte rigtig dyre.

9. Fås jeres kollagen i små portionsposer?
Nej, vi synes ærlig talt det er spild af emballage. Det er super let at komme lidt kollagen i en lille bøtte og have med sig. Derudover er det forskelligt, hvor meget kollagen vores kunder tager dagligt. De fleste tager 10 gram og andre tager 15 eller 20 gram fordi de fx har mange ledsmerter og andre udfordringer.

10. Tåler jeres kollagen varme?
Ja, det gør det - særligt Collagen Natural er velegnet til varme. C-vitaminen i Collagen Chocolate og Collagen Berry tåler ikke høje varme grader, så hvis du vil drikke fx Collagen Chocolate som cacaomælk, så drik det kold eller lun mælken. Så bevarer du alle C-vitaminerne.

11. Hvad gør kollagen for huden?
Kollagen bidrager til at mindske synligheden af rynker og fine linjer samt til at øge hudens elasticitet.


12. Må børn og unge bruge kollagen?
Børn og unge må gerne få kollagen.

13. Skal man tage C-vitamin sammen med kollagen?
Der er mange misforståelser om kollagen og C-vitamin. Man SKAL ikke tage C-vitamin sammen med kollagen for at få optimal effekt af kollagen. Men det er korrekt, at kroppen udnytter kollagen bedre, hvis der er C-vitamin til stede i vævet, hvilket de fleste jo har fra deres kost eller vitaminpille. Men er du i tvivl, kan du vælge Collagen Berry og Collagen Chocolate. De indeholder nemlig begge C-vitamin.

14. Kan man få kollagen, som er vegansk?
Kollagen fås ikke vegansk. Det kræver animalsk materiale at udvinde kollagen.

15. Er det nogensinde for sent at begynde med kollagen?
Nej – tværtimod. Faktisk er der videnskabelige studier, der peger på, at jo mere kollagen man har mistet, desto større effekt får man af den kollagen man tager.