Alt du skal vide om kollagen

Nysgerrig på kollagen og dens effekter? Her får du svaret på en masse spørgsmål om vores populære marine kollagen - vi kalder det skønhed indefra.

1. Hvad hjælper kollagen mod?
Den naturlige kollagen i vores krop er en meget vigtig byggesten. Efter vand består vi mest af kollagen. Men allerede fra 25 års alderen begynder vi at miste kollagen.

På grund af indholdet af food state B-vitaminer (inkl. biotin), C-vitamin og zink i vores Collagen Chocolate må vi sige mere om fordelene ved den variant. Den bidrager nemlig til at reducere rynker og fine linjer og til at holde hud og bindevæv spændstigt. Den bidrager også til at pleje hår, negle, brusk, knogler, slimhinder og til regulering af hormoner.

2. Hvor hurtig kan jeg forvente effekt?
De fleste oplever ret hurtig effekt. Det er individuelt og afhængig af, hvilken effekt man gerne vil opnå. Som tommelfingerregel skal du forvente mellem 6 og 12 uger.


3. Hvor meget kollagen skal man tage om dagen?
Vi anbefaler 10 gram om dagen, fordi det er den mængde, som man anvender i de fleste videnskabelige studier om kollagen. Og fordi vi oplever, at 10 gram giver rigtig god og hurtig effekt. Du kan også 'nøjes' med 5 gram, men vi anbefaler ikke mindre end 5 gram.4. Hvor meget svarer 10 gram til?
Når du modtager din kollagen, så mål op én gang, hvor meget 10 gram svarer til hjemme hos dig. Som tommelfingerregel svarer 10 gram til ca. 1 spsk.

5. Hvor lang tid holder en bøtte?
Hvis du tager 10 gram om dagen, så holder en bøtte ca. 1 måned, da man ofte glemmer en dag ind imellem.

6. Hvad er jeres kollagen lavet af?
Vores kollagen er lavet på fisk og er udvundet af skindet fra fisk – skind som typisk ellers bliver smidt ud eller brugt til dyrefoder. Ofte er kollagen lavet på gris eller ko, men vores er udvundet af fiskeskind, som ofte ellers bliver kasseret. 

7. Hvordan bruger jeg kollagen?
Kollagen er et utroligt nemt tilskud at tage, fordi du kan komme det i stort set alt - både koldt og varmt. De fleste drikker blot deres kollagen i kaffe, smoothies eller juice – her anbefaler vi Collagen Natural. Du kan også vælge Collagen Chocolate og drikke det i kold (plante)mælk. Det smager rigtig godt!

Du kan også komme kollagen i din kaffe, skyr/yoghurt, smoothies (kollagen må gerne blendes), grød, bagværk, osv. Hvis du mest vil bruge kollagen i mad, anbefaler vi Collagen Natural.

Se alle vores opskrifter med kollagen her

8. Hvorfor er der forskel i prisen på de to varianter?
Collagen Chocolate er beriget med food state B-vitamin (alle, inkl.biotin), C-vitamin og zink. Dvs. du flere tilskud i én løsning. Derfor koster Collagen Chocolate mere end Collagen Natural, som er 100% kollagen uden vitaminer og mineraler.

9. Fås Collagen Natural med vitaminer?
Nej, det gør den ikke. Af den simple grund, at de naturlige viaminer har en smag, som skal dækkes af fx cacao. Hvis man kommer vitaminerne i Natural, vil den ikke smage godt.

10. Fås jeres kollagen som tabletter?
Nej, det gør det ikke. Hvis du skulle tage 10 gram kollagen i tabletter, ville det svare til 10-20 tabletter. Typisk får man ikke særlig meget kollagen i tablet-løsningerne (under 1-2 gram) – og de er ofte rigtig dyre.

11. Fås jeres kollagen i små portionsposer?
Nej, det vik få gramprisen til at stige rigtig meget. Og vi synes ærlig talt, det er spild af emballage. Det er super let at komme lidt kollagen i en lille bøtte og have med sig. Derudover er det forskelligt, hvor meget kollagen vores kunder tager dagligt. De fleste tager 10 gram og andre tager 15 eller 20 gram fordi de har særlige udfordringer.

12. Tåler jeres kollagen varme?
Ja, det gør det - særligt Collagen Pure Natural er velegnet til varme. Vitaminerne i Collagen Chocolate tåler ikke høje varme grader, så hvis du vil drikke fx Collagen Chocolate som cacaomælk, så drik det kold eller lun mælken. Så bevarer du alle vitaminerne.


13. Må børn og unge bruge kollagen?
Børn og unge må godt få kollagen.

14. Må gravide bruge kollagen?
Vi har mange gravide, der bruger kollagenen for at støtte hud og bindevæv. Kollagen er jo et protein , som er naturligt forekommende i vores krop og i vores kost. Vi skal dog skrive, at du skal spørge din læge først, da der ikke er lavet studier med fokus på gravide (pligttekst).

15. Skal man tage C-vitamin sammen med kollagen?
Der er mange misforståelser om kollagen og C-vitamin. Man SKAL ikke tage C-vitamin sammen med kollagen for at få optimal effekt af kollagen. Men det er korrekt, at kroppen udnytter kollagen bedre, hvis der er C-vitamin til stede i vævet, hvilket de fleste jo har fra deres kost eller vitaminpille. Men er du i tvivl, kan du vælge Collagen Chocolate eller Powerful Acerola. De indeholder nemlig også C-vitamin.

16. Kan man få kollagen, som er vegansk?
Kollagen fås ikke vegansk. Det kræver animalsk materiale at udvinde kollagen.