Myter om marine collagen

Collagen er populært! Og derfor taler rigtig mange om det interessante protein - og mange deler erfaringer. Det er dejligt! Der er dog også en del overbevisninger og myter om collagen. Dem skal vi se nærmere på dem her!

"Collagen virker ikke!"
Jeg håber, du har fået den virkning af marine collagen, som du ønskede. Der ligger faktisk en del studier på marine collagen - fx. dette tribleblinde studie, der vise 3 ting, nemlig at;

- marine collagen øger hudens fasthed
- marine collagen reducerer dybden af rynker i din hud.
- marine collagen øger hudens glød.

Er du i tvivl om marine collagen kan gøre en forskel for din hud?  Min anbefaling er stort set altid, at give collagen chancen. Oplever du ikke effekt med 10 gram om dagen i 3 måneder, er marine collagen måske ikke det rette for dig.

Efter tusindvis af tilbagemeldinger fra bruger af collagen, er der for mig personligt ingen tvivl om, at collagen gør en forskel for de fleste.

"Collagen smager forfærdenligt!"
Indrømmet - det er faktisk ikke en myte - desværre. Fordi: Rigtig meget collagen smager virkelig hæsligt! Jeg har selv smagt det meste og JA, der kan virkelig være slemt...

DERFOR har vi prioriteret smag rigtig højt i vores Green Goddess collagen. Selve collagenpulveret er det samme i vores 4 collagen varianter: Nemlig ASC-certificeret collagen - og den er stort set smagsneutral.

Derfor er vores Pure Natural, som er 100% collagen, stort set helt uden smag - og med sikkerhed kan du ikke smage den i kaffe, smoothie, grød, mv.

Vores collagen-produkter, Collagen Powerful Acerola og Collagen Wonderful Aloe Vera smager syrligt og frisk - drik dem i vand eller smoothie.

Er du vild med chokolade? Vælg Collagen Beautiful Chocolate, som smager skønt og har belgisk chokolade. Den indeholder også B-vitaminer, C-vitamin og zink. 

Se alle varianter af vores collagen
 (spar 27% ved abonnement)

Overvejer du et collagen brand, så tjek deres Trustpilot-profil ,og se hvad brugerne skriver om smagen.

Green Goddess Collagen

"Collagen kan ikke optages"
Vores collagen er hydrolyserede marine collagen peptider, som er spaltet ned til 1-2 Kilodalton - altså meget, meget små molekyler, og derfor optages collagenen meget let. Efter at have læst et hav af studier om collagen peptider - og efter selv at have beskæftiget mig med collagen i årevis giver det hverken mening i et fysiologisk eller praktisk perspektiv at collagen ikke optages.

"Der er tungmetaller i collagen"
Korrekt - nogle typer af marine collagen indeholder tungmetaller i et eller andet omgang. Og det er noget, som vi er meget opmærksomme på. Derfor bliver det naturligvis testet grundigt. Vores Green Goddess collagen er til dato altid testet fri for tungmetaller.

"Man skal tage C-vitamin sammen med collagen"
Der er mange misforståelser om collagen og C-vitamin. Man SKAL ikke tage C-vitamin sammen med collagen for at få optimal effekt af collagen. Men det er korrekt, at kroppen udnytter collagen bedre, hvis der er C-vitamin til stede i vævet, hvilket de fleste jo har fra deres kost eller vitaminpille. Men er du i tvivl, kan du vælge Collagen Chocolate eller Powerful Acerola. De indeholder nemlig hele 500 mg C-vitamin fra frysetørret økologisk acerola (altså dagligt!).

"Collagen lugter af fisk"
Sandt - rigtig meget collagen lugter af fisk og/eller bare dårligt. Vores collagen er særligt udvalgt udfra kriterier som kilde, certificeringer, smag OG lugt. Vores collagen er tæt på 100% fri for lugt, og derfor hverken af fisk eller andet dårligt.

Se vores varianter af collagen her

Læs også:

Tjek 3 ting, når du vælger collagen
Nu producerer vi collagen i DK