Fyldte peberfrugter
Fyldte peberfrugter er en lækker ret, der næsten kan fungere som et måltid i sig selv – især hvis de serveres med en frisk salat til.
Til 2 personer
Det skal du bruge
UDSTYR foodprocessor
2 røde eller gule peberfrugter eller snackpeber
1 dl. valnødder, udblødt i saltvand i 7 timer eller natten over
2 spsk. nama shoyu eller tamari eller Coco Aminos
1 dl. broccolibuketter
1 dusk frisk persille
1 tsk. frisk rosmarin
1 spsk. olivenolie
1 spsk. b-gærflager
2 spsk. pinjekerner
2 spsk. hakket rødløg cayennepeber efter smag
1 dl. hakket bladselleri salt og peber
Opskriften er fra bogen 42Raw
Sådan gør du
Hak rosmarin og persille med en kniv. Kør alle ingredienserne – undtagen bladselleri – i en foodprocessor, til konsistensen er som paté. Alle ingredienser kan også hakkes fint med en kniv og røres sammen i en skål. Rør patéen op med den hakkede bladselleri. Smag til med salt og peber. Skær toppen af peberfrugterne og fjern kernerne. Fyld patéen i peberfrugterne.
PS: Kan også bages 20 minutter i ovnen ved 180 grader - men den er super frisk og lækker rå.
Fotograf: Kristian Holm