Rå morgengrød
En mættende start på dagen. Som børn startede vi ofte dagen med grød. Vi havde endda en ugentlig ”grød-dag” hele efteråret, hvor vi også fik grød til aftensmad. Det var tit boghvedegrød lavet på kogte boghvedegryn med pære. Det var ikke den store smagsoplevelse. Derfor udviklede vi i stedet denne grød. Fyldt med næring, energi og smag.
Til 1 person
Det skal du bruge
UDSTYR Blender eller foodprocessor
10 mandler, gerne ublødt i saltvand natten over
1 æble
5 jordbær eller andre bær
1 spsk gyldne hørfrø
1 knsp kardemomme
Sådan gør du
Fjern kernehus fra æblet. Blend æbler og jordbær – tilsæt evt. lidt vand eller mineralmælk, for at blenderen kører lettere. Hak mandlerne. Tilsæt mandler, hørfrø og kardemomme og blend igen.Hæld grøden på en tallerken og drys med hakkede nødder, havtorn eller gojibær. Server gerne med mineralmælk.
Opskriften er fra 42Raw
Fotograf: Kristian Holm