Portobellopaté

Portobellopaté er mild og lækker. Den minder lidt om almindelige patéer. Solsikkekernernes naturlige indhold af lecitin gør patéen cremet og flødeagtig.


Til 4 personer

Det skal du bruge

UDSTYR foodprocessor

4 dl portobellosvampe
1 dl solsikkekerner, udblødt i 7 timer i saltvand
1 dl valnødder, udblødt i 7 timer i saltvand
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
¼ rødløg
1 tsk citronsaft
½ tsk friskkværnet sort peber
½ tsk timian
½ tsk allehånde
1 spsk tamari
1 tsk himalayasalt

Sådan gør du

Rengør portobellosvampene og skær dem i mindre stykker. Kør svampene i en foodprocessor med de øvrige ingredienser, til det får konsistens som en pure. Server portobellopureen med marinerede løg, picklede agurker , facon og en god salsa. Server evt. med glutenfrit brød eller raw crackers.

Opskriften er fra 42Raw
Fotograf: Kristian Holm