Quinoaklapsere

Et lækkert alternativ til dig, som gerne vil have sundt “brød”. Brug som tilbehør til dine frokostsalater eller til sunde sandwiches, fx med grøn guacamolecreme og tomat.

Giver ca. 40 stk. 

Det skal du bruge

5 dl sort, rød eller hvid quinoa
2 dl amaranth
3 dl solsikkekerner
2 dl sort sesam (hvid sesam kan også bruges)
2 dl græskarkerner
4 dl vand
1 tsk god salt

Sådan gør du

Kog quinoa og amarant sammen. Følg anvisningen på posen. Læg imens sesam, solsikkekerner og græskarkerner i blød i 4 dl vand. Køl den kogte quinoa af (skyl eventuelt under rindende, koldt vand) og hæld den i skålen med kernerne. Kør halvdelen af “guinoakerne”-massen igennem en food processor eller en kraftig blender, til du har en dejagtig konsistens. Bland dejen med de resterende hele kerner, quinoa og amarant. Rør salt i.

Smør din quinoakernedej ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen skal være cirka 1 cm tyk. Bag i varmluftsovn ved 100 grader i cirka 2 timer. Bagetiden varierer efter ovntype. Når brødene er tørre, tages “brødpladerne” ud og skæres i mindre kvadrater. Quinoaklapserne kan opbevares i en lufttæt beholder i op til 14 dage.

Opskriften er fra Nyd dig slank
Fotograf: Camilla Hey