Rabarber er ikke til at komme udenom, når det kommer til sommersøde sager. Her får du opskriften på vores bedste rabarbertærte. Vi laver gerne små tærter, men du kan også bare lave en stor tærte. Opskriften her rækker til 1 stor tærte eller 4-5 mindre tærter (afhængig af størrelsen på formene). Hvis du bruger små tærteforme, er det en god ide at bruge forme med aftagelige bunde.
Det skal du bruge
500 g rabarber, renset og skåret i stykker af 1/2-1 cm
2 spsk. birkesød eller kokospalmesukker
4 dadler
1 tsk revet citronskal
1/2 stang vanilje, flækket
2 æg
8 bløde medjoul dadler
1 dl g kokosfiber
3 dl mandelmel
1 tsk vaniljepulver
3 spsk. smør eller kokosolie
Sådan gør du
Læg rabarber, birkesød, 4 dadler, citronskal og den halve stang vanilje i en gryd og hæld vand ved, så rabarberne næsten er dækkede. Lad rabarberne simre i 5-10 min og rør godt. Sørg for at “smatte” dadlerne godt ud i grøden.
Fjern vaniljestangen (og eventuelle dadelsten!) fra rabarbergrøden. Smør tærtefadene med lidt kokosolie eller smør Ælt nu de 8 medjouldadler grundigt med smør og æg. Tilsæt kokosfiber og mandelmel og ælt til en blød, men fast dej. Beklæd tærteformene med dejen.
Hæld rabarbergrøden over tærtedejen. Bages i ovnen ved 200 grader i 25-30 min.
Fotograf: Cophia Nirrvana