Rødbedekage med mandarin-frosting

En lækker pink sag, som næsten er et måltid i sig selv. Og så er det en let måde at få både børn og kræsne sjæle til at spise mere rå rødbede. Du kan bruge nødder i stedet for mandler til kagen, hvis du ikke tåler mandler.

Til 4 personer

Det skal du bruge

UDSTYR foodprocessor, en stor anretterring eller en høj, smal springform

RØDBEDEKAGE
2 dl mandler
100 g medjool-dadler
2 dl revet rødbede (ca. 2 små eller en stor rødbede)
1 spsk kokosolie
1 tsk vaniljepulver
3 spsk kokosblomstsukker
3 dk kokosmel

MANDARIN-FROSTING
1 dl cashewnødder
2 store spsk kokosolie
4 spsk honning
5 dråber æterisk mandarinolie eller 2 tsk fintrevet skal fra 1 økologisk mandarin og 1 spsk saft fra mandarinen
½ dl vand

Sådan gør du

RØDBEDEKAGE
Kværn mandlerne til mel i en kaffekværn eller foodprocessor. Mos dadlerne i hånden eller kør dem i en foodprocessor. Riv rødbeden på et rivejern. Ælt dadelmassen med kokosolie, vaniljepulver, mandemel, kokosblomstsukker, kokosmel og revet rødbede til en pink, grov dej. Form dejen i en høj anretterring eller en høj og smal springform. Stil kagen i fryseren, mens mandarin-frostingen forberedes.

MANDARIN-FROSTING
Blend alle ingredienserne. Tilsæt lidt mere vand, hvis blenderen har svært ved at køre. Det er dog vigtigt, at frostingen ikke bliver for tynd. Smør cremen i et tykt lag over rødbedekagen.

Opskriften er fra 42Raw
Fotograf: Kristian Holm