Rødbedekage med mandarin-frosting
En lækker pink sag, som næsten er et måltid i sig selv. Og så er det en let måde at få både børn og kræsne sjæle til at spise mere rå rødbede. Du kan bruge nødder i stedet for mandler til kagen, hvis du ikke tåler mandler.
Til 4 personer
Det skal du bruge
UDSTYR foodprocessor, en stor anretterring eller en høj, smal springformRØDBEDEKAGE
2 dl. mandler
100 g. medjool-dadler
2 dl. revet rødbede (ca. 2 små eller en stor rødbede)
1 spsk. kokosolie
1 tsk. vaniljepulver
3 spsk. kokosblomstsukker
3 dl. kokosmel
MANDARIN-FROSTING
1 dl. cashewnødder
1 dl. cashewnødder
2 store spsk. kokosolie
4 spsk. honning
5 dråber æterisk mandarinolie eller 2 tsk. fintrevet skal fra 1 økologisk mandarin og 1 spsk. saft fra mandarinen
½ dl. vand
Kværn mandlerne til mel i en kaffekværn eller foodprocessor. Mos dadlerne i hånden eller kør dem i en foodprocessor. Riv rødbeden på et rivejern. Ælt dadelmassen med kokosolie, vaniljepulver, mandemel, kokosblomstsukker, kokosmel og revet rødbede til en pink, grov dej. Form dejen i en høj anretterring eller en høj og smal springform. Stil kagen i fryseren, mens mandarin-frostingen forberedes.
MANDARIN-FROSTING
Blend alle ingredienserne. Tilsæt lidt mere vand, hvis blenderen har svært ved at køre. Det er dog vigtigt, at frostingen ikke bliver for tynd. Smør cremen i et tykt lag over rødbedekagen.
Opskriften er fra 42Raw
½ dl. vand
Sådan gør du
RØDBEDEKAGEKværn mandlerne til mel i en kaffekværn eller foodprocessor. Mos dadlerne i hånden eller kør dem i en foodprocessor. Riv rødbeden på et rivejern. Ælt dadelmassen med kokosolie, vaniljepulver, mandemel, kokosblomstsukker, kokosmel og revet rødbede til en pink, grov dej. Form dejen i en høj anretterring eller en høj og smal springform. Stil kagen i fryseren, mens mandarin-frostingen forberedes.
MANDARIN-FROSTING
Blend alle ingredienserne. Tilsæt lidt mere vand, hvis blenderen har svært ved at køre. Det er dog vigtigt, at frostingen ikke bliver for tynd. Smør cremen i et tykt lag over rødbedekagen.
Opskriften er fra 42Raw
Fotograf: Kristian Holm