Bagte æbler med nødder

Klassiske bagte eller kogte æbler med gele – men i nye klæder! Skovbær, syrlig lime, frisk mynte og muskatnød smager fantastisk sammen i bagte æbler. Spis dem til en krydret julesteg eller med en kugle is til dessert.

Det skal du bruge

6 æbler
2 dl skovbær eller blandede bær (frosne og
optøede)
2 tsk kokospalmesirup eller alm sirup
Saft fra en halv lime
1 tsk chiafrø
1 knivspids muskatnød
1 dl hakkede mandler
3 stilke frisk mynte

Sådan gør du

Fjern kernehuset og udhul æblerne, men lad bunden og blomsten sidde på æblet.
Mos bærene med en gaffel. Tilsæt kokospalmesirup, lime, chia, muskat og halvdelen af mandlerne. Hak mynte (gem et par blade til pynt) og bland mynten sammen med de andre ingredienser. Fyld alle æbler og bag i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter. Æblerne skal være bløde og have en smuk farve. Hvis de stadig føles hårde, så lad dem stå yderligere nogle minutter i ovnen.

Pynt æblerne med hakkede mandler og frisk mynte før servering.

Tip! Disse bagte æbler smager også virkelig lækkert som dessert sammen med en kugle vaniljeis eller vaniljesauce.