Spring til indhold

Populære kategorier

Bestsellere

Nyhed Proteinpulver på favabønner fra Green Goddess i varianten Nordic Berry
Nordic Berry Fava Protein, 400 g. Salgspris279,00 DKK
Detaljer
Beautiful Chocolate Marine Collagen, inkl. B-complex, C-vit. og zink, 250 gr.
Beautiful Chocolate Marine Collagen, inkl. B-complex, C-vit. og zink, 250 gr. Salgspris479,00 DKK
Detaljer
POWER, 150 g., Instant Juice
Power Instant Juice, 150 g Salgspris329,00 DKK
Detaljer
Pure Natural, 250 g. Marine Collagen
Pure Natural Marine Collagen, 250 g. Salgspris329,00 DKK
Detaljer
VITAL, 210 g., Instant Juice
Vital Instant Juice, 210 g Salgspris329,00 DKK
Detaljer
Nyhed Proteinpulver på favabønner fra Green Goddess i varianten Nordic Berry
Nordic Berry Fava Protein, 400 g. Salgspris279,00 DKK
Detaljer
Beautiful Chocolate Marine Collagen, inkl. B-complex, C-vit. og zink, 250 gr.
Beautiful Chocolate Marine Collagen, inkl. B-complex, C-vit. og zink, 250 gr. Salgspris479,00 DKK
Detaljer
POWER, 150 g., Instant Juice
Power Instant Juice, 150 g Salgspris329,00 DKK
Detaljer
Pure Natural, 250 g. Marine Collagen
Pure Natural Marine Collagen, 250 g. Salgspris329,00 DKK
Detaljer

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Ris a la mande

Desserter & Kager

Ris a la mande

Vegansk ris a la mande

I denne veganske ris a la mande er der hverken soja eller rismælk fra karton – det er slet ikke nødvendigt! En sund ris a la mande er selvfølgeligt ikke helt det samme som den traditionelle – men denne er nu også god. Husk dog at have alle familiemedlemmer med til råds, inden du skifter juleaftens dessert ud med en sund version – Ikke alle bryder sig om nye traditioner ;)

Til 3 personer

Det skal du bruge

RISENGRØD
100 g. mandler, lagt i blød i vand i 2 timer
5+2 dl. vand
100 g. grødris, fuldkornsris, quinoa eller perlebyg
1 knsp. himalayasalt

“FLØDE”
2 dl. cashewnødder, gerne udblødt i vand
2 dl. vand
3 spsk. lecitingranulat
1 tsk. vaniljepulver
2-3 spsk. kokospalmesirup eller 4 spsk. rå honning eller 2 spsk. birkesød
2 dl. mandler, udblødt i vand natten over og afskallede/smuttede

Sådan gør du

Lav først risengrøden: Kog risene ved svag varme i 5 dl vand i 10 minutter under låg. 

Blend mandlerne med 2 dl vand til mandelmælk. Mælken behøver ikke blive siet, for der skal jo alligevel stykker af mandler i ris a la manden;)

Kom mandelmælken ned til risene. Rør jævnligt. Kog op og kog videre under låg ved svag varme, under jævnlig omrøring, til risene er bløde og har konsistens som tynd grød, ca. 25 minutter (eller som anvist på posen). Grøden bliver fastere, når den står.

Smag til med salt, og køl af.

Lav derefter “fløden”:
Blend cashewnødder med vand, lecitingranulat og rå honning (eller kokospalmesirup eller Birkesød).

Rør vaniljepulveret i (hvis du blender vanilje, kan cremen nogle
gange blive grå).

Rør “fløden” sammen med de afkølede ris.

Hak mandlerne groft (på nær én til mandelgaven) og vend de hakkede mandler i ris a la manden.

Anret ris a la mande i glas, og server kirsebærsovsen til.

PS! Hvis du vil lave en lettere og hurtigere udgave, kan du selvfølgeligt også koge risengrøden med færdigkøbt ris. I stedet for hjemmelavet cashew “fløde” kan du bruge ris flødeskum på sprayflaske. De kan købes i helsekosten;)

Fotograf: Cophia Nirrvana