Ris a la mande
Til 3 personer
Det skal du bruge
RISENGRØD
100 g. mandler, lagt i blød i vand i 2 timer
5+2 dl. vand
100 g. grødris, fuldkornsris, quinoa eller perlebyg
1 knsp. himalayasalt
“FLØDE”
2 dl. cashewnødder, gerne udblødt i vand
2 dl. vand
3 spsk. lecitingranulat
1 tsk. vaniljepulver
2-3 spsk. kokospalmesirup eller 4 spsk. rå honning eller 2 spsk. birkesød
2 dl. mandler, udblødt i vand natten over og afskallede/smuttede
Sådan gør du
Lav først risengrøden: Kog risene ved svag varme i 5 dl vand i 10 minutter under låg.
Blend mandlerne med 2 dl vand til mandelmælk. Mælken behøver ikke blive siet, for der skal jo alligevel stykker af mandler i ris a la manden;)
Kom mandelmælken ned til risene. Rør jævnligt. Kog op og kog videre under låg ved svag varme, under jævnlig omrøring, til risene er bløde og har konsistens som tynd grød, ca. 25 minutter (eller som anvist på posen). Grøden bliver fastere, når den står.
Smag til med salt, og køl af.
Lav derefter “fløden”:
Blend cashewnødder med vand, lecitingranulat og rå honning (eller kokospalmesirup eller Birkesød).
Rør vaniljepulveret i (hvis du blender vanilje, kan cremen nogle
gange blive grå).
Rør “fløden” sammen med de afkølede ris.
Hak mandlerne groft (på nær én til mandelgaven) og vend de hakkede mandler i ris a la manden.
Anret ris a la mande i glas, og server kirsebærsovsen til.
PS! Hvis du vil lave en lettere og hurtigere udgave, kan du selvfølgeligt også koge risengrøden med færdigkøbt ris. I stedet for hjemmelavet cashew “fløde” kan du bruge ris flødeskum på sprayflaske. De kan købes i helsekosten;)
Fotograf: Cophia Nirrvana