Glutenfri æbleskiver

Man kan bare ikke komme uden om æbleskiver i julen. Desværre er de færdiglavede, man kan købe i supermarkederne lavet på hvedemel, sukker og hydrogenerede olier. Disse æbleskiver er dog lige til at sætte tænderne i uden dårlig samvittighed. Opskriften kræver en æbleskivepande (kan købes hos isenkræmmere til ca. 300 kr).


Ca. 20 stk.

 

Det skal du bruge

1 æg
70 g rismel
20 g kartoffelmel
¼ tsk. stevia sød
¾ tsk. loppefrøskaller
1,6 dl. rismælk
15 g kokosolie + kokosolie til stegning
2 tsk. citronsaft med skræl af citron
¼ tsk. natron
et lille drys koriander
½ tsk. kardemomme
¼ tsk. vaniljepulver
2 tsk. agavesirup

Sådan gør du

Del ægget i hvide og blomme og pisk hviden stiv. Bland loppefrøskaller med rismælk, citronsaft og æggeblomme og lad loppefrøskallerne suge væde til sig ca. 10 minutter. Afvej i mens de tørre ingredienser. Smelt kokosolien i æbleskivepanden. Pisk de tørre ingredienser sammen med loppefrøskaller, rismælk og æggeblomme. Tilsæt agavesirup og kokosolie. Vend til sidst ægge- hviderne i.

Sørg for æbleskivepande er godt smurt med kokosolie inden dejen fyldes i. Hvert æbleskivehul fyldes ca. halvvejs op med dej, og når dejen begynder at være fast i kanten vendes den forsigtigt rundt med fx en strikkepind, så det ubagte dej løber ned og den bagte halvdel kommer ovenpå.

Serveres med fx blommemarmelade og Sukrin flormelis.

Tip: Tidligere var æbleskiver en skive æble dyppet i dej og stegt. Senere kom man et lille stykke æble i hver æbleskive, inden den blev vendt rundt. Prøv det! Det smager skønt!