Glutenfri æbleskiver

Man kan bare ikke komme uden om æbleskiver i julen. Desværre er de færdiglavede, man kan købe i supermarkederne lavet på hvedemel, sukker og hydrogenerede olier. Disse æbleskiver er dog lige til at sætte tænderne i uden dårlig samvittighed. Opskriften kræver en æbleskivepande (kan købes hos isenkræmmere til ca. 300 kr).


Ca. 20 stk. 

Det skal du bruge

3 æg
2 spsk smeltet kokosolie eller smør
2 spsk. birkesød eller kokospalmesukker
2 dl quinoamel  (boghvedemel eller rismel kan også bruges)
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
3 dl mandelmælk 
1 tsk vaniljepulver
½ tsk. kardemomme
1 tsk revet citronskal
Kokosolie til stegning

Sådan gør du

Æg, birkesød/kokospalmesuller, salt, vaniljepulver, kardemomme og citronskal piskes grundigt sammen. Tilsæt smeltet kokosolie, quinoamel og rør grundigt. Rør til sidst mandelmælken i dejen. Æbleskiverne bages i kokosolie i en god varm æbleskivepande. Hullerne fyldes ca. 2/3 op med æbleskivedej og når de er bagt på den ene side, vendes de med en gaffel eller strikkepind og bages færdige.