Chokolade Glimmer Kage

Super festlig! En rig, tung og intens smag af chokolade i bunden toppet af med en let og liflig chokolademousse med glimmer. Det er en ægte chokoladeentusiast drømmekage!

En kage rækker til 6-8 gæster.

Det skal du bruge

BUND
5 spsk kakaopulver
5 spsk birkesød
2 spsk kokospalmesukker
1 dl mandelmælk
1 dl hasselnødder, groft hakkede
2 dl revet sweet potato
1 dl mandelmel
2 æg
1 tsk bagepulver
Evt kokosolie til at smøre bageformen

CHOKOLADEMOUSSE
1 stor moden avocado
1 dåse kokosmælk, som har stået koldt - IKKE light!
2-4 spsk sukrin melis
3-4 spsk rå kakaopulver
Kornene fra en stang vanilje eller vaniljepulver

DRYS
Guldstøv (Cake Dust) fra Mill&Mortar

Sådan gør du

Brug en kageform eller springform på ca 13 cm i diameter. Rør kakao, Birkesød, kokospalmesukker, mandelmælk, hakkede hasselnødder, vaniljekorn, sweet potato, æg og bagepulver sammen til dej.Smør en springform eller et ildfast fad med kokosolie og hæld dejen deri.

Bag i ovnen i 10-15 min ved ca 200 grader. Tjek at kagen er gennembagt ved at stikke en strikkepind i midten af kagen. Hænger der dej ved pinden, når den trækkes op, skal kagen bare lidt længere.

Når kagen er bagt skal den køles ned. Imens kan du lave chokolademousse. Sørg for at dåsen med kokosmælk har stået koldt. Når du åbner dåsen, skal mælken gerne have samlet sig i en tyk og helt fast del i toppen af dåsen og en helt vandet del i bunden. Skrab den tykke og cremede kokoscreme ud. Blend avocado med kokoscreme, sukrin melis, rå kakaopulver og vaniljekorn. Stil moussen på køl ca 10 min inden den hældes i en flødeskumstylle.

Nu kan du pynte den afkølede kage med cremen.